AKTUELNO

Uvek je u pripravnosti i građanima na usluzi, a sada hrabro stoji u prvim redovima odbrane protiv korona virusa.

Željko Mitrović i TV Pink, zajedno su sa Goranom Vesićem i Gradom Beogradom pokrenuli su akciju “Heroji Beograda”, koja slavi pojedince koji su tokom vanrednog stanja pokazali visok stepen čovekoljublja i odgovornosti. Nakon završetka vanrednog stanja, izazvanim virusom korona, deset najistaknutijih heroja dobiće statuu pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu, za čiji fond su sredstva podjednako  izdvojili i Grad Beograd i TV Pink. Svakog dana, u okviru jutarnjeg programa “Novo jutro” i drugih informativnih emisija, emituje se prilog o novom heroju, a ukoliko znate nekog u vašoj okolini ko je tuđu dobrobit stavio ispred svoje, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Saša Manasijević radi kao vatrogasac već 25 godina i kako kaže, profesiju nije birao- već je ona odabrala njega. Pomaganje drugima u nevolji i naći se gde teba kada je teško, stoji u opisu njegovog posla i njegove svakodnevnice. Uvek je u pripravnosti i građanima na usluzi, a sada hrabro stoji u prvim redovima odbrane protiv korona virusa.

Kao i do sada, u svim redovnim situacijama, vatrogasci rade svoj posao i izlaze na sve intervencije. Nastavljamo sa radom, uz neke aspekte koji do sada nisu bili redovni.” – kaže Saša.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Manji broj ljudi na ulicama tokom vanrednog stanja, vatrogascima olakšava posao i omogućava da bržedođu do mesta intervencije.

I nama bi trebalo da bude lakše u toku policijskog časa. Lakše stižemo gde treba i ne moramo da se borimo sa saobraćajem i neodgovornim vozačima. Nezgodan je taj socijalno-zdravstveni aspekt, jer morate da držite rastojanje od svog kolege, od stranke na terenu. Uvode se neke nove sanitarne mere koje svima nama nisu lake, ali na njih moramo da se naviknemo.” – dodaje Saša.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Mera opreznosti, briga o kolegama, kao i o građanima, zbog epidemije je sada na mnogo višem novou. 

Sada se vodi računa o kolegama i o njihovim porodicama. Nekada se dolazilo na posao, spreman psihički i fizički za rad u svojoj smeni, a sada se pored toga razmišlja i o drugim stvarnima. Kolega dolatzi u kontakt sa ljudima na intervenciji, a recimo odlazi kući kod roditelja koji su u rizičnoj grupi ili ima kod kuće hroničnog bolesnika – u tom slučaju cela priča se podiže na malo veći nivo. Naše ponašanje utiče na mnogo veći krug ljudi, a ne samo na nas.” – zaključuje ovaj čovek, svestan specifičnosti situacije u kojoj se nalazi.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Saši ni za vreme epidemije posao ne predstavlja problem. Za 25 godina rada navikao je na razne situacije, te mu ni ova ne pada teško. Pažnja, odgovornost i briga o drugima je, kako kaže Saša, nešto što se u ovom poslu podrazumeva, bez obzira na okolnosti. Upravo zbog toga su Saša i njegove kolege naši heroji. Borba protiv korone je samo pokazatelj da je hrabrost drugo ime ovih ljudi. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

Autor: S.P.

#SAŠA MANASIJEVIĆ

#Vatrogasac

#Vatrogasci

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

<
'