AKTUELNO

Upoznajte Aleksandra, nominovanog za nagradu "Heroji Beograda".

Nakon što je Goran Vesić ispred Grada Beograda odlučio da započne kampanju “Heroji Beograda” , u okviru koje će građani moći da prijave sve one ljude koji su pokazali visoki stepen humanosti u trenucima kada je Srbija, kao i čitav svet, pogođena epidemijom koronavirusa, ovoj akciji pridružio se Željko Mitrović i TV Pink. Kada se završi vanredno stanje, deset heroja biće nagrađeni – dobiće statuu Pobednika, ali i vrednu novčanu nagradu. Koliko sredstava Grad Beograd izdvoji za fond nagrade, toliko će izdvojiti i TV Pink.

Na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, svakog dana se u jutarnjem programu “Novo jutro”, kao i ostalim informativnim emisijama, emituje se prilog o nominovanima za nagradu “Heroji Beograda”.

Radnici JKP „Gradska čistoća“ rade kontinuirano non-stop tokom vanrednog stanja. Jedan od heroja grada Beograda je i radnik „Gradske čistoće“ Aleksandar Jovanović.

Zvanično imamo radno vreme, ali tokom vanredne situacije ne gledamo na sat. Radimo i trudimo se maksimalno da očistimo Beograd koliko možemo – rekao je Aleksandar u razgovoru sa Mladenom.

Foto: TV Pink Printscreen

Na pitanje kako na to reaguju članovi njegove porodice i prijatelji, Aleksandarodgovara:

Od prijatelja i članova porodice imamo veliku podršku.

Foto: TV Pink Printscreen

S obzirom na to da i tokom vanrednog stanja rade bez prestanka, Aleksandar ističe da im je obezbeđena adekvatna zaštitna oprema, kako ne bi ugrozili svoje zdravlje.

Imamo sve, maske, rukavice, dezinfekciono sredstvo. Čuvamo se maksimalno koliko god možemo – kaže Aleksandar.

Za kraj, Aleksandar je svim građanima Srbije uputio jasnu poruku.

Hteo bih da zamolim građane da ne ostavljaju smeće pored kontejnera i da ne prave divlje deponije, jer bi nam to u ovim trenucima mnogo pomoglo.

Foto: TV Pink Printscreen

Zbog predanog rada i u najtežim uslovima, a sve zbog dobrobiti države i građana, Aleksandar je s pravom jedan od nominovanih za nagradu „Heroji Beograda“ koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi želite da prijavite nekog iz svoje okoline, pišite nam na mejl heroji@pink.rs .

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.Đ.

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#Gradska čistoća

#RTV Pink

#Televizija Pink

#heroji Beograda

#Željko Mitrović

'