AKTUELNO

Apoteka "1. maj" je u zasluženoj nominaciji za titulu "Heroja Beograda"

Vanredno stanje izazvano epidemijom korona virusa, u mnogima je pokrenulo empatiju i humanost na zavidnom nivou. Primetivši to, Goran Vesić ispred Grada Beograda odlučio je da započne kampanju “Heroji Beograda”, u okviru koje će građani moći da prijave svoje sugrađane koji svojim delima nedvosmisleno zaslužuju naziv heroja. Ovoj akciji odmah se pridružio Željko Mitrović i TV Pink, a gledaoci svakodnevno imaju priliku da se upoznaju sa herojima našeg vremena. Iskoristite priliku i prijavite svoje susede dobročinitelje na mejl heroji@pink.rs. Deset heroja dobiće statuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu! Polovinu sredstava za nagradni fond izdvojiće Grad Beograd, a drugu polovinu TV Pink.

Jedni od nominovanih za ovu nagradu jesu farmaceuti apoteke “1. maj”.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

U apoteci “1. maj“ u Beogradu farmaceuti i u ovoj vanrednoj situaciji nastoje da pomognu građanima – da im obezbede dovoljne količine maski i rukavica, sredstava za dezinfekciju i odgovore na sva njihova pitanja u vezi sa korona virusom – i to 24 časa dnevno. 

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Oni se posebno trude da u ovim uslovima uvek budu na usluzi svojim znanjem, savetima i uslugom. Pacijenti od farmaceuta mogu da dobiju sve što im je potrebno – maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju, kao i savete o zdravoj ishrani i ponašanju u toku vanrednog stanja.

Nedoumice su da li treba stalno nositi masku ili ne, da li treba čistiti sve kada se uđe u kuću. Šta raditi sa garderobom, da li treba uzimati puno tečnosti... Treba vlažiti sluznice, uzimati vitamine, čajeve, cink... - navodi jedna od farmaceutkinja apoteke "1. maj".

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Red ispred apoteke "1.maj" uobičajena je slika, ali bez obzira na broj ljudi koji čekaju, u toj ustanovi navode da imaju sasvim dovoljne količine dezinfekcionih sredstava, kao i vremena za neophodne savete.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog svog predanog rada u ovom teškom vremenu, farmaceuti ove apoteke nominovani su za nagradu „Heroji Beograda“, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs..

Autor: S.P.

#Grad Beograd

#apoteka 1. maj

#farmaceuti

#heroji

#heroji Beograda

'