AKTUELNO

Kuvar porodičnog restorana u Beogradu sprema obroke ugroženim penzionerima

Grad Beograd je, od početka vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemijekoronavirusa, pokrenuo kampanju “Heroji Beograda”, u okviru koje građani mogu da na mejl heroji@pink.rs prijave nekoga iz svoje okoline ko je pokazao veliki stepen odgovornosti i brige o drugim građanima. Kao neko ko je i sam inicijator brojnih humanitarnih akcija, Željko Mitrović je odlučio da se sa TV Pink pridruži ovoj kampanji – koliko Grad Beograd bude izdvojio za fond nagrade, toliko sredstava će izdvojiti i ružučasta televizija. Deset heroja dobiće statuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu!

Jedan od nominovanih za ovu nagradu je Mihajlo, kuvar porodičnog restorana.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Neki pomognu novčano, neki fizički, a Mihajlo pomaže kašikom. Svakog dana u svom restoranu Mihajlo sprema obroke penzionerima koji su ugroženi i ne mogu da izađu napolje. Slatki kupus, pasulj, pileći sote, gulaš – samo su neka od jela na njegovom meniju za penzionere.

Onog momenta kad sam video na televiziji da je uvedeno vanredno stanje, doneo sam odluku, moja porodica i ja - pošto porodično držimo ovaj restoran. Nisam znao da su društvene mreže ovoliko moćne kad je bitno. Nisam verovao, mislio sam da će se javiti desetak ljudi, međutim, sutradan je počeo da zvoni telefon i nije prestajao – rekao je Mihajlo.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Mihajlo dnevno napravi i isporuči preko 45 obroka, ali nije bilo lako da odluči u čije će sve ruke oni otići, jer je bilo i onih koji su se prijavljivali, a nisu bili socijalno ugroženi.

Prvo sam nosio svima, a onda sam shvatio da nisu baš svi pošteni – sa žaljenjem priča Mihajlo.

Oni kojima dostavlja hranu imaju samo reči hvale za ovakav čin i humano delo.

Dobijam čokolade, dobijam slike…Ljudi su zahvalni! – govori nam ovaj čovek velikog srca.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Mihajlo će praviti besplatne obroke dokle god traje vanredno stanje, a možda i posle toga. Njegova želja je da se i drugi restorani priključe, i da baš kao i on pripremaju obroke za najugroženije i za one kojima je ovakav vid pomoći i te kako dobro došao.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog ovog nesebičnog, humanog dela, Mihajlo se potpuno zasluženo nalazi među nominovanima za nagradu „Heroji Beograda“, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Neki pomognu novčano, neki fizički, a Mihajlo pomaže kašikom. Svakog dana u svom restoranu Mihajlo sprema obroke penzionerima koji su ugroženi i ne mogu da izađu napolje. Slatki kupus, pasulj, pileći sote, gulaš – samo su neka od jela na njegovom meniju za penzionere. - Onog momenta kad sam video na televiziji da je uvedeno vanredno stanje, doneo sam odluku, moja porodica i ja, pošto porodično držimo ovaj restoran. Nisam znao da su društvene mreže ovoliko moćne kad je bitno. Nisam verovao, mislio sam da će se javiti desetak ljudi, međutim, sutradan je počeo da zvoni telefon i nije prestao da zvoni – rekao je Mihajlo. Zbog ovog nesebičnog, humanig dela, Mihajlo se potpuno zasluženo nalazi među nominovanima za nagradu „Heroji Beograda“, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by RTV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Grad Beograd

#Mihajlo

#Restoran

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

#kuvar

'