AKTUELNO

Analitičari koji prate situaciju veruju u nesvakidašnji obrt.

Nova generacija konzola je na pomolu! Sony i Microsoft su godinama radili na next-gen uređajima, koji će krasiti police vernih fanova širom sveta.

Konzole će se pojaviti u pravo vreme, pred praznike, kada su svi raspoloženi za kupovinu, ali čini se da Playstation 5 i Xbox Series X neće biti zvezde u narednim mesecima, već Nintendo Switch.

Tako barem misle analitičari koji prate situaciju na tržištu. Jedan od čelnika NPD Group, Met Piskatela, otkrio je da će na video-igre i srodni hardver biti utrošeno više od 13 milijardi dolara tokom novembra i decembra – i to samo na teritoriji SAD.

U izveštaju se navodi da će next-gen konzole biti rasprodate prvog dana kada se budu pojavile, kao i da će period nakon izlaska biti ispraćen njihovom nestašicom (što smo videli kada su omogućene prednarudžbe).

Tu bi, navodno, Nintendo Switch privukao dosta pažnje kao pristupačna alternativa za konzole kojih nema. Trend nestašice nastaviće se i tokom 2021, dok Sony i Microsoft ne pojačaju proizvodnju.

Nintendo se već “naoružao” za predstojeće praznike, pošto je u dva navrata pojačao proizvodnju Switch konzola, u aprilu i još jednom u septembru. Samim tim, izgleda da će biti spremniji za kraj godine.

#Praznici

#gaming

#igrica

#konzole