AKTUELNO

Kompanija Nintendo, po svemu sudeći, planira novu konzolu za video-igre. Kada će ta konzola stići, to je već malo teže pitanje.

U okviru najnovijih informacija o tome na čemu trenutno rade, iz Nintenda su otkrili da rade na novoj konzoli, ali isto tako su rekli da će biti zvanično predstavljena pre kraja ovog veka. Da, dobro ste pročitali.

Naime, jedan od slajdova sa njihove prezentacije potvrđuje da će Nintendov "sledeći sistem video-igara" biti predstavljen "20XX godine", što znači da će biti objavljen pre 2100. godine.

Naravno, o čemu god da se radi, biće predstavljeno znatno pre toga. Mada je ovo samo šaljivi pogled na Nintendovu neobičnu objavu, ipak može da nam ukaže na jednu stvar. Kompanija očigledno smatra da im ide dovoljno dobro sa Switch konzolom, pa ne žele da se obavežu na neki datum.

Manje-više to ima smisla, s obzirom na to da je do danas prodato više od 60 miliona Nintendo Switch konzola širom sveta. Popularnost ne pada, jer je, kako prenosi Gamespot, Switch u avgustu u SAD zabeležio novi rekord u najvećoj prodaji bilo koje konzole u ​​istoriji, mereno u dolarima,.

Očekuje se da će Nintendo objaviti poboljšani model Switch 2021. godine, a bilo koja sledeća konzola uslediće nešto kasnije. Obično se čeka 5 ili 6 godina pre nego što "izbace" neku novu konzolu, ali čini se da bi ovoga puta mogli da naprave izuzetak.

#Nintendo

#konzola