AKTUELNO

U velikoj strategiji kao što je Crusader Kings 3, igrači uvek imaju i neki lični cilj, zajedno sa beskrajnom listom opštih.

Tako je jedan korisnik društvene mreže Reddit, korisničkog imena Zack7062, postavio sebi veoma čudan zadatak - hteo je da pojede papu.

On u svojoj objavi, tako, navodi da je osvojio svako sveto mesto, pobedio u tri krstaška rata i reformisao nordijsku religiju tako da uključuje kanibalizam, samo da bi mogao da jede papu.

Kako je rekao za portal PC Gamer, jedna od njegovih omiljenih funkcija u CK3 video-igri jeste upravo to što je moguće reformisati paganska verovanja. Započeo je svoju "vladavinu" 867. godine, kao vladar iz Skandinavije po imenu Halfdan, i krenuo na svoje "putešestvije" koje je trajalo čak 800 sati igranja.

"Hteo sam da proverim na koji sve način vera može da se promeni, i dok sam pregledao opcije, jedna stvar mi je privukla pažnju - ritualni kanibalizam. Jedna od stvari koje sam najviše voleo u CK2 je bio 'Sveti dim' - ritalni čin žrtvovanja kod Asteka ili u nordijskim narodima. Sada sam hteo da pojedem papu", rekao je Zak.

Igrajući kao Halfdan, osvojio je Meršu i Veseks, deo Irske i celu Škotsku. Halfdan je preminuo, ali Zak je preuzeo ulogu njegovog sina, Ragnara, koji je završio ujedinjenje britanskih ostrva. Papa je pokrenuo krstaški rat za Englesku, ali je Ragnar uspeo da odloži ratove.

Preuzevši ulogu Ragnarovog sina, Bjorna, Zak je odlučio da spali katolike koje je u međuvremenu zatvorio, dobivši time na stotine "piety points", a onda je krenuo u osvajanja i reformisanje nordijske vere.

Nakon nekog vremena to mu je i uspelo - usadio je kanibalizam i svoj narod. Opljačkao je Rim, zarobio papu i onda... pa, prilično je jasno.

#800 sati

#igrica

#papa