AKTUELNO

Koronavirus je otežao razvoj put naslova koji se još uvek nalaze u ranijim fazama produkcije, ili koji se trebaju pojaviti kroz fazu ranog pristupa na nekoj od postojećih platformi.

Razvojni tim studija Larian, pre nekoliko meseci je otkrio da će se Baldur’s Gate 3 u avgustu pojaviti kroz Early Access program na Steamu, ali to se nažalost neće odigrati, već se dolazak igre odlaže. Glavni razlog za odlaganje je naravno pandemija koronavirusa, koja je ipak uticala značajnije na sam razvoj.

Developerima je potrebno dodatno vreme za rad na Baldur’s Gate 3, kako bi fanovi dobili ono što zaslužuju, ali nije se konkretno naveo element kojem se treba posvetiti pažnja, piše play.co.rs.

Ono što je dobra vest je da će konačni datum izlaska biti otkriven 18. avgusta na Panel from Hell događaju, uz niz drugih detalja o igri. Pružen je nagoveštaj da se datum izlaska nalazi “iza ugla”, tako da nećemo morati dugo da čekamo dok Baldur’s Gate 3 ne postane dostupan za igranje.

Studio Larian je bio jedan od prvih koji je govorio o uticaju koronavirusa na razvoj igara, kada je uverio fanove da ipak neće biti značajnog odlaganja, kao recimo za narednu godinu, ali nije spomenuto ništa o potencijalnom uklanjanju nedovršenog sadržaja.

#Baldur’s Gate 3

#gaming

#igrice