AKTUELNO

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da klub mora više da uloži u dovođenje igrača kako bi zadržao korak sa elitnim evropskim klubovima, posle poraza od Juventusa, 0:1 u Ligi šampiona.

Junajted je sinoć na Old Trafordu izgubio od Juventusa sa 0:1 golom Paula Dibale. Crno-beli imaju sve tri pobede u Grupi H, a engleski klub ima četiri boda. Valensija je treća sa tri, dok Jang Bojs ima bod.

Murinjo je rekao da je Juventus ojačao ekipu dovođenjem Kristijana Ronalda iz Real Madrida i vraćanjem Leonarda Bonučija iz Milana.

Foto: Tanjug

- Oni imaju (Gonzala) Iguaina, (Marija) Mandžukića, (Paula) Dibalu, ali žele više. Oni žele Ronalda. Imaju (Andreu) Barzaljija, (Đorđa) Kjelinija, (Danijelea) Ruganija, ali nisu srećni, oni žele više. Oni dovode najbolje igrače na svetu. Veliki klub sa velikom prošlošću, ali i sa velikom željomu da budu uspešan u budućnosti - rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

Upitan da li Junajtedu treba više ulaganja u tim, Murinjo je odgovorio da u klub moraju da dođu vrhunski igrači.

Foto: Tanjug

- Da dostignemo Juventusov nivo? Barselonin nivo? Nivo Real Madrida? Kako da dostignete taj nivo? Nivo Mančester sitija? Kako da dostignete? Da, kupovinom najboljih igrača, ali to nije lako, pošto mnogi od njih igraju u tim vrhunskim klubovima. Mi radimo sa onim što imamo. Ne kažem da smo ih previše poštovali, Juventus je na drugačijem nivou kvaliteta, stabilnosti, iskustva i znanja. Juventus je šampion sedam godina uzastopno, dvostruki finalista Lige šampiona u poslednjih četiri ili pet godina i nisu zadovoljni time, oni žele više - naveo je on.

Govoreći o situaciji u grupi, portugalski trener rekao je da je Junajted od početka išao na osvajanje drugog mesta.

- Otkako je obavljen žreb znali smo da ćemo se boriti sa Valensijom za drugo mesto i to ćemo pokušati. Igrali smo protiv jednog od najozbiljnijeg, zaista najozbiljnijeg kandidata za osvajanje Lige šampiona i uradili smo šta smo mogli. Možda je rezultat mogao da bude drugčiji, posebno zbog naše igre u drugom poluvremenu - naveo je on.

- Ali to nije bio slučaj, posebno zbog gospodina Bonučija i gospodina Kijelinija. Oni bi mogli da odu na Harvard i da drže predavanja o tome kako igrati kao centralni defanzivac. Fanstatično, apsolutno fantastično. To je ekipa puna talenata, imaju kvalitet na svakom delu terena - dodao je Murinjo.

#Žoze Murinjo

'