AKTUELNO

Francuski reprezentativac Antoan Grizman izjavio je danas da neko od igrača svetskih šampiona mora da dobije Zlatnu loptu "Frans fudbala" koja se dodeljuje najboljem igraču sveta.

- Nema prestižnije nagrade od ove. Uvek su je dobijali najbolji među najboljima i mislim da neko od nas Francuza mora da dobije nagradu. Logično je, prvaci smo sveta i zaslužili smo to - izjavio je Grizman, koji se uz Rafaela Varana i Kilijana Mbapea našao u užem izboru od 30 kandidata.

Nagradu FIFA, kako na Mundijalu, tako i u nedavnom izboru za fudbalera godine, dobio je Hrvat Luka Modrić, koji je za "Frans fudbal" dao zanimljivu izjavu.

- Ne, nećete od mene dobiti odgovor da ja zaslužujem Zlatnu loptu. Lično, najvažnije mi je da igram dobro, ova godina mi je najbolja u karijeri, a što se tiče trojice nominovanih Francuza, Varana, Mbapea i Grizmana, mislim da ovaj poslednji najviše zaslužuje nagradu, igrao je sjajno i osvojio mnogo toga - poručio je Modrić.

Modrić je sa Hrvatskom stigao do finala Mundijala, a sa Realom bio prvak Evrope, dok je Grizman sa Francuskom prvak sveta, dao je četiri gola u Rusiji, uz nekoliko bitnih asistencija, a sa Atletikom je osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope.

Dobitnik Zlatne lopte biće poznat 3. decembra.

#Luka Modrić

#fudbal

'