AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je danas da želi da njegova ekipa protiv Srbije u Ligi nacija odigra takmičarsku utakmicu, ali i prijateljsku, bratsku.

- Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo želeli da se dogodi - to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali s druge strane prijateljsku, bratsku... Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica - rekao je Tumbaković, prenose Vijesti.

Fudbaleri Crne Gore sutra dočekuju selekciju Srbije u trećem kolu Lige nacija. Oba tima posle dva odigrana kola imaju po pobedu i remi.

- Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, da pokušamo da nivo priprema podignemo na najveći stručni nivo. To radimo uvek, nema posebnih detalja, a imamo dodatni motiv. Igramo protiv selekcije koja je igrala na Mundijalu, ali ništa posebno ne bih izdvojio u odnosu na prethodne utakmice - rekao je Tumbaković.

Srbija će na tom meču igrati bez Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Nenada Krstičića i Adema Ljajića.

- Sjajni igrači, koji imaju poseban doprinos. Jeste hendikep, ali igrači koji ih zamene uvek donesu nešto novo, mladost, energiju. Srbija ima izbor igrača, koji mogu da donesu kvalitet, možda ne toliki, ali dovoljan. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Savić, ili da, ne daj Bože, da ne igra Jovetić - rekao je Tumbaković.

Tumbaković je trenirao selektora Srbije Mladena Krstajića. Kako je rekao, očekuje da će Krstajić biti sjajan trener.

- Četiri godine sam ga trenirao, delimično sam uticao na njegov razvoj. Uporan je, vredan, ima sportsku inteligenciju, bilo je lepo raditi s njim. Sad je selektor, kolega, sjajan je čovek, očekujem da bude sjajan trener - rekao je on.

Tumbaković je govorio i o atmosferi u timu Crne Gore, ali i Srbije.

- Od prvog dana uvek gledamo samo nas, pokušavamo da stvorimo atmosferu. Više puta sam rekao da atmosfera u timu, oko tima, utiče na krajnji rezulat... Imamo to, a kakva je u Srbiji - atmosfera je medijski eksponirana, a da li je to tačno? Čini mi se da nije - rekao je Tumbaković.

Tumbaković nije želeo da otkrije tim za sutrašnji meč, ali je istakao da će njegova ekipa pokušati da obraduje navijače.

- Želimo da idemo napred u igri, zahaljujući jezgru igrača koji su u timu pokušavamo da zadržimo taj rast, iako nema ponekad standardnih. Da li ćemo igrati napadački - nećemo da odstupamo od nas. Da li ćemo uspeti u tome - ne zavisi samo od nas. Pokušaćemo da navijače obradujemo - rekao je on.

Utakmica se igra sutra od 20.45.

#Crna Gora

#Ljubiša Tumbaković

#Srbija

'