AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, uoči utakmice 10. kola Superlige protiv Mladosti iz Lučana, poručio je da je prvenstvo apsolutni prioritet i da će se tek posle razmišljati o gostovanju Pari Sen Žermenu u Ligi šampiona.

- U goste nam dolazi jako dobra ekipa, čiji se kontinuitet vidi po dobrim rezultatima. Mladost je pre dve godine izborila učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle je došla do finala Kupa Srbije. I ove sezone ima velike ambicije u domaćim takmičenjima i sazrela je za velike domete. Ekipa iz Lučana ima trenera Nenada Milovanovića sa najdužim stažom u domaćem prvenstvu i jasno se vidi pečat njegove filozofije, jer uvek zna šta hoće. Nikad nam nije bilo lako protiv Mladosti, ni u Lučanima, ni ovde - rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Milojević je istakao da se "misli o Pari Sen Žermenu potiskuju".

Jednostavno ne smemo tako da razmišljamo, ali ne možemo ni potpuno da se isključimo. Igrači dobro znaju da nam je prvenstvo apsolutni prioritet i to stalno potenciramo kroz razgovore i psihološku pripremu. Jako nam je bitan duel sa Mladosti, a nemamo ni mnogo vremena onda posle da razmišljamo o Pari Sen Žermenu. Nije dobro preskakati korake jer onda ne radite stvari kako bi trebalo i zato pozivam navijače na Marakanu da nas podrže u što većem broju".

On se osvrnuo i na kadrovsku situaciju.

- Vujadin Savić je četvrtak odradio prvi trening i počinje polako da ulazi u ritam. Takve povrede kao što je nejgova iziskuju vreme, a mi sve imamo samo vreme nemamo. Nikola Stojiljković je počeo da povećava obim treninga, Nenad Krstičić je imao problema i takođe je lagano trenirao, Ričmond Boaći je povređen posle derbija, a imamo malih problema i sa Milanom Rodićem. Boga molim da me ne iznenadi još neka loša vest danas na treningu - rekao je Milojević.

Zvezdin trener rekao je i da mu je veoma drago što je Branko Jovičić pozvan u reprezentaciju Srbije.

- Meni kao treneru uvek je drago da igrač Crvene zvezde bude na spisku reprezentacije. Jovičić je to zaslužio igrama i ponašanjem. To je najveća čast za svakog igrača, da brani boje svoje zemlje. To će mu biti motiv više da još jače radi i da bude onaj koji je bio i do sada - završio je Milojević.

Utakmica između Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana igra se sutra od 20.30 sati na stadionu Rajko Mitić.

#Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'