AKTUELNO

Fudbaler Barselone Žerar Pike odbacio je mogućnost povratka u Mančester junajted, preneli su danas britanski mediji.

Pike je došao 2004. godine u Junajted, nakon što je prošao omladinsku školu Barselone, ali nije uspeo da se izbori za mesto u engleskom timu, pošto je odigrao samo 12 utakmica.

On je bio na pozajmici u Saragosi, a 2008. godine se vratio u Barselonu. Od tada je osvojio sedam šampionskih titula u Španiji i tri Lige šampiona, a sa reprezentacijom Svetsko i Evropsko prvenstvo.

Upitan da li bi se vratio u Englesku, Pike je za Dejli Star rekao: "Ne verujem. Srećan sam ovde".

- Ovde je moj dom, sa mojom porodicom i prijateljima, a igram za klub za koji sam oduvek sanjao. Nadam se da ću osvojiti još trofeja - naveo je Pike, preneo je Skaj.

Pike je nedavno rekao da bi fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba dobrodošao u Barseloni, a sada je pohvalio Junajtedove rivale Mančester siti, ali i Liverpul.

- Mislim da Jirgen Klop obavlja dobar posao u Liverpulu. Njihov stil igre je suprotan stilu Pepa Gvardiole. Oni vole kontranapade i imaju veoma brze igrače koji postižu golove, Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Sadija Manea. To će biti veliki izazov za Siti, pošto Liverpul ima sjajan tim. Mislim da će biti prilično uzbudljivo, pošto i Siti ima dobre igrače - rekao je Pike.

#Mančester

#Žerar Pike | Gerard Pique

'