AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević nije hteo da preuzme ulogu favorita protiv Spartaka iz Trnave u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i poručio da veoma respektuje protivnika.

- Spartak je pokazao da je ozbiljan tim, na papiru je bio slabiji, pa je izbacio Legiju. Imaju lokalne igrače, iskusne, neće biti ništa lakše nego u prethodnim duelima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Respektujemo ih i adekvatno ćemo se pripremiti za njih - rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On je dodao da Spartak nije defanzivna ekipa, već da igra savremeni fudbal.

- Teže onom što svi hoće, imaju brze i fizički jake igrače. Nisu menjali tim iz prošle sezone, to je ono što treneri vole... Moramo da budemo oprezni.

Prema njegovim rečima Spartakov poraz proteklog vikenda od Podbrezova (1:0) u slovačkom prvenstvu neće ga zavarati zbog kombinovanog sastava.

- Sve karte su bacili na Evropu, čak i prethodnim utakmicama u prvenstvu su kombinovali. To nema dodirnih tačaka u ovom periodu u odnosu na Evropu.

Milojević nije hteo da se složi sa brojnim konstatacijama stručnjaka i javnosti da je prvak Srbije favorit protiv Slovaka.

- Ne slažem se sa takvim navodima, nismo favoriti - staloženo je konstatovao Milojević.

Na pitanje da li su dueli sa ekipom iz Trnave, zbog velikog uloga - jesen u Evropi, najvažniji u sezoni, Milojević je u svom stilu odgovorio:

- Svaka naredna utakmica je meč sezone. Način takmičenja je takav, igraju se dva poluvremena, u Beogradu i Trnavi i mnogo je specifičnije nego u prvenstvu. Ipak, za nas iz stručnog štaba ništa nije tako, za nas je najvažnija ona naredna.

Upitan da, u slučaju da je novinar, kako bi najavio meč sa Spartakom, Milojević je istakao naslov "Dođite na Marakanu i podržite nas".

- Nikakva obećanja od mene nećete čuti, kao i prošle sezone. Samo ću tražiti od mojih igrača da ostave "srce na terenu" - zaključio je Milojević, uz napomenu da respektuje i Salcburg, mogućeg rivala u plej-ofu za LŠ, ali da mu je u ovom trenutku najvažniji Spartak.

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za LŠ Crvena zvezda - Spartak igra se sutra od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić".

#Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

#fudbal

'