AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je danas u Samari sa 2:0 pobedila Meksiko u osmini finala.

Golove za trijumf Brazila postigli su Nejmar u 51. minutu i Roberto Firmino u 88.

Brazil će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela izmedju Belgije i Japana koji svoj meč osmine finala igraju večeras od 20.00.

Petostruki prvaci sveta nešto su lošije počeli utakmicu u Samari, Meksiko je imao inicijativu, ali su sredinom prvog poluvremena Brazilci uspostavili ravnotežu.

Brazil je u 25. minutu prvi put pripretio Giljermu Očoi, ali šut Nejmara nije bio težak zadatak za golmana Meksika, da bi se osam minuta kasnije Očoa još jednom istakao dobrom odbranom.

Početkom drugog poluvremena Brazil je stigao do vodjstva. Nejmar je na levom boku proigrao Vilijana, koji se oslobodio čuvara i prosledio loptu na drugu stativu, odakle ju je Nejmar prosledio u mrežu Meksikanaca.

Foto: Tanjug

Pokušao je Meksiko odmah da uzvrati i dodje do izjednačenja, ali je odbrana Brazila funkcionisala veoma dobro. Jedini pokušaj vredan pažnje bio je šut Karlosa Vele sa oko 20 metara, ali je Alison intervenisao i loptu izbacio u korner.

U samom finišu utakmicu, Meksikanci su pritiskali, ali je Brazil posle jedne kontre postavio konačan rezultat. Nejmar je prošao po levoj strani, utrčao u šesnaesterac, te šutirao, ali je Očoa intervenisao, pa se lopta odbila do Firmina koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu rivala.

Meksiko tako ni na petoj utakmici protiv Brazila na prvenstvima sveta nije uspeo da postigne gol, dok je Brazil sedmi put zaredom došao do četvrtfinala.

#Brazil

#Meksiko

#Svetsko prvenstvo

'