AKTUELNO

FIFA je danas, zbog pokazivanja rukama albanskog nacionalnog simbola dvoglavog orla, izrekla upozorenje i novčanu kaznu od 10.000 samo švajcarskih franaka igračima švajcarske fudbalske reprezentacije Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju.

FIFA je obrazložila da su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja.

Kapiten Švajcaraca Stefan Lihtštajner, koji je takođe rukama pokazivao albanskog dvoglavog orla, uz opomenu je dobio kaznu od 5.000 švajcarskih franaka.

Sva trojica će moći i dalje da nastupaju za Švajcarsku na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Foto: Tanjug AP

AP podseća da je disciplinski panel FIFA mogao da im odredi po dve utakmice zabrane igranja da je njihovo ponašanje na utakmici odigranoj protiv Srbije prošlog petka, u kojoj je Ssvajcarska trijumfovala sa 2:1, ocenjeno kao provociranje javnosti.

FIFA je danas upozorila i sa 54.000 franaka kaznila Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog "isticanja diskriminatorskih natpisa i poruka" navijača.

Rojters prenosi da su predsednik FSS Slaviša Kokeza i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka i upozoreni zbog komenatara izrečenih nakon utakmice Švajcarska-Srbija, odigrane prošlog petka, koja je završena rezultatom 2:1 za Švajcarce.

#FIFA

#Srbija

#Švajcarska

'