AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Meksika pobedila je danas u Rostovu na Donu selekciju Južne Koreje sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe D Svetskog prvenstva.

Golove za Meksiko postigli su Karlos Vela u 26. minutu iz penala i Havijer Ernandes u 66. minutu.

Strelac jedinog gola za Južnu Koreju bio je Son Hung Min u 93. minutu.

Meksiko je potpuno kontrolisao utakmicu u prvom poluvremenu, ali su postigli samo jedan pogodak, i to iz penala u 26. minutu. Hjun So Jang je u kaznenom prostoru igrao rukom, a sudija Milorad Mažić je odmah pokazao na belu tačku. Siguran izvodjač kazne bio je Vela.

Sve dileme oko pobednika na ovom meču razrešio je Ćićarito u 66. minutu kada je posle asistencije Lozana zatresao mrežu Južne Koreje. To je bio jubilarni 50. gol Ćićarita za nacionalni tim.

Foto: Tanjug

Fudbaleri Južne Koreje su do kraja meča na sve načine pokušavali da stignu do gola, a to im je pošlo za rukom u 93. minutu. Sjajan gol sa oko 20 metara postigao je Son.

Meksiko je, nakon pobede u prvom kolu protiv Nemačke, upisao i drugi trijumf, prvi je na tabeli sa šest bodova i vrlo je blizu plasmana u osminu finala. Na drugoj strani, Južna Koreja se nakon drugog poraza oprostila od druge faze šampionata.

U drugom meču Grupe F večeras se sastaju Nemačka i Švedska.

U poslednjem kolu igraće Meksiko i Švedska i Nemačka i Južna Koreja.

#Južna Koreja

#Meksiko

#Svetsko prvenstvo

'