AKTUELNO

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se večeras u finale Lige Evropa, pošto su u revanš utakmici polufinala na svom terenu pobedili Arsenal sa 1:0.

Jedini gol postigao je Dijego Kosta u drugom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena. Atletiko se plasirao u finale ukupnim rezultatom 2:1, pošto je u prvoj utakmici u Londonu bilo 1:1.

Atletiko je imao prvu šansu na utakmici u šestom minutu, kada se Kosta oslobodio čuvara i iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Posle toga povredio se igrač londonskog tima Loran Koščelni pa ga je zamenio Kalum Čejmbers.

Prema britanskim medijima, Koščelni je pokidao ahilovu tetivu, odsustvovaće nekoliko meseci i propustiće Svetsko prvenstvo.

Foto: Beta

U 27. minutu Arsenal je napravio dobru priliku, Aleksandar Lakazet je prošao po levoj strani i poslao loptu pred sam gol, ali je u poslednjem trenutku Dijego Godin uspeo da izbaci loptu.

Posle toga Atletiko je preuzeo inicijativu, u 37. minutu iz voleja je pokušao Koke, a minut kasnije i Antoan Grizman, ali je oba puta lopta otišla pored gola Arsenala.

Atletiko je poveo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Grizman je poslao loptu do Koste, koji je bio jači u duelu sa Ektorom Beljerinom i poslao loptu u mrežu.

Španska ekipa je imala prvu priliku i u drugom delu, kada je Kosta, posle kornera Grizmana, glavom posalo loptu pored gola. Ubrzo posle toga u prilici je bio i Koke, ali je bio neprecizan sa oko 20 metara.

Arsenal je u 53. minutu mogao do gola, kada se lopta posle voleja Džeka Vilšira odbila do Arona Ramzija, ali se on iz izgledne pozicije nije dobro snašao.

Foto: Beta

U 67. minutu Kosta je dobro dodao do Grizmana, on je šutirao sa desetak metara, loptu je blokirao Čejmbers, a zatim je Ospina lako uhvatio. Posle toga, sa druge strane pokušao je Henrih Mhitarjan, ali je šutirao malo preko gola.

Arsenal je pokušavao da postigne gol, ali se Atletiko dobro branio i pokušavao je da ugrozi protivnički gol brzim kontranapadima. U završnici Arsenal je pokušao preko Nača Monreala, ali je i on bio neprecizan.

U 88. minutu Fernando Tores je mogao da obezbedi pobedu Atletiku, ali je njegov šut odbranio Ospina. Do kraja utakmice Atletiko je sačuvao prednost i plasirao se u finale.

U drugom polufinalu igraju Salcburg i Olimpik Marsej.

Finale Lige Evropa na programu je 16. maja u Lionu.

#FC Atletico Madrid

#FK Arsenal

#Liga evrope

'