AKTUELNO

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je danas da je pobeda nad Partizanom (2:1) u 157. večitom derbiju dobila pravi smisao odlične sezone i pokazala da je ekipa Vladana Milojevića šampionska.

- Zadovoljni smo zbog toga što imamo devet bodova prednosti, šest kola pre kraja prvenstva. Ekipa je protiv Partizana odigrala sjajnu utakmicu, bilo je potrebno da pobedimo kako bismo pokazali da smo pravi šampioni i čestitam momcima na tome. O tituli cemo pričati kada je i matematički obezbedimo. Sve misli su nam usmerene ka Nišu, pokušacemo da odigramo maksimalno i što pre osvojimo titulu - rekao je Mrkela za klupski sajt.

On je dodao da crveno-beli na raspolaganju imaju dva veoma kvalitetna tima.

- Čitava sezona je nakon pobede nad Partizanom dobila pravi smisao. Imali smo dobru sezonu, pravili razliku u prvenstvu, kvalitetno igrali u Evropi protiv izuzetno jakih protivnika, izborili proleće... Ali sve to ne bi imalo smisla da nismo pobedili Partizan i da nismo ovoliko blizu titule. Imamo igrače koji mogu uvek da odmene startere, imamo dva dobra tima koja mogu na više frontova da odgovore. Od samog početka je bila ideja da na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača.

Mrkela je podsetio i da su mladi igrači, poput Luke Adžića, Luke Ilića, Srđana Babića, Nemanje Radonjića i Uroša Račića, imali zavidnu minutažu.

- I sa te strane možemo da budemo zadovoljni jer smo afirmisali mlade igrače. Pratimo i mlade fudbalere koji su na pozajmici u Grafičaru, našem B timu. Ideja je bila da najtalentovaniju decu stavimo da igraju sa starijim igračima kako bi se što pre adaptirali na igru u prvom timu. Zadovoljni smo kako to funkcioniše i od sledeće sezone će biti još više klinaca koji će igrati u Grafičaru.

Mrkela je potvrdio da već radi na pravljenju tima za narednu sezonu i da su u tom cilju preduzeti određeni koraci.

- Kada se završi jedan prelazni rok, odmah pocinje priprema za drugi. Dešavanja u samom prelaznom roku su samo realizacija onoga što se radilo u prethodnih četiri ili pet meseci. Već smo u pregovorima sa nekim igračima i mislim da će brzo biti objavljeno i neko ime, fudbaler koji će doći kod nas. Želim da se što bolje i brže pojačamo kako bismo zapoceli kvalifikacije u što jačem sastavu - zaključio je Mrkela.

Fudbaleri Crvene zvezde u 2. kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuju Radničkom na niškom Čairu u subotu od 19 sati.

#Mitar Mrkela

'