AKTUELNO

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u Mančesteru pobedili Siti sa 2:1 u revanš meču četvrtfinala.

Liverpul je u prvom meču, odigranom prošle nedelje na Enfildu, slavio sa 3:0.

Siti je poveo na večerašnjem meču golom Gabrijela Žezusa već u drugom minutu, izjednačio je Mohamed Salah u 56, a pobedu "crvenima" doneo je Roberto Firmino u 77. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole je bila nadmoćna u prvom poluvremenu, imala je duplo više loptu u svom posedu, kao i izglednije prilike.

Dobro poluvreme najavio je Žezus posle samo minut i 56 sekundi igre.

Virdžil Van Dajk je izgubio loptu na polovini terena nakon čega je usledio brz napad Sitija. Rahim Sterling je odigrao do Žezusa, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu "crvenih".

Napadi Sitija su se ređali, ali je odbrana Liverpula uspevala da ih zaustavi. Najbolje prilike Siti je propustio u samoj završnici. Prvo je Bernardo Silva pogodio stativu, a potom je domaća ekipa i oštećena pošto je poništen čist gol Leroja Sanea.

Foto: Tanjug

Liverpul je najveću priliku čekao do poslednjeg minuta prvog poluvremena, pokušao je Aleks Okslejd Čemberlen ali je šutirao preko gola.

Siti je drugo poluvreme počeo bez trenera Pepa Gvardiole koji je zbog žučnih protesta zbog poništenog gola zaradio crveni karton.

Ekipa Jirgena Klopa je mnogo bolje počela drugo poluvreme i to se isplatilo u 56. minutu kada je Salah izjednačio na 1:1 i praktično ugasio sve nade Sitija u veliki preokret.

Salah, koji se nije video u prvom poluvremenu, dodao je do Manea koji je ušao u kazneni prostor, njega je zaustavio golman Sitija, ali je lopta stigla do Egipćanina koji je lepo snašao i poslao loptu u gol za 1:1.

Posle sjajnog prvog poluvremena, gol Salaha je presekao igrače Sitija, a sve dileme oko pobednika razrešio je Firmino golom u 77. minutu.

Žreb parova polufinala Lige šampiona je u petak.

#Liga šampiona

#Liverpul

#Mančester

'