AKTUELNO

U okviru 12. kola Superlige Srbije, fudbaleri Novog Pazara izgubili su na svom stadionu od Partizana - 3:4, u vrlo interesantnoj utakmici.

Ovo je bio istorijski dan za FK Partizan, s obzirom da je klub iz Humske ulice dobio potpuno novo rukovodstvo! Toliko dugo čekana Skupština FK Partizan danas je održana u Zemunelu, neposredno pred ovu utakmicu, a klub je preuzela Radna grupa na čelu sa Rasimom Ljajićem.

Na taj način, Milorad Vučelić i Miloš Vazura su postali "bivši", a njihovu vladavinu navijači neće pamtiti po dobrom, s obzirom da klub nije osvojen niti jedan trofej u poslednjih pet godina, dok je ostao i dug od oko 60 miliona evra.

Početak ove utakmice obeležio je prekid meča već u 4. minutu usled haosa koji su napravili navijači domaćeg kluba ispred stadiona! Podsetimo, Novi Pazar je kažnjen igranjem pred praznim tribinama zbog incidenata na meču sa Radničkim 1923. Međutim, navijači Novog Pazara nisu želeli da prihvate takvu odluku FSS, te su svoje nezadovoljstvo izrazili bacanjem topovskih udara, ali i tučom sa policijom!

Meč je ubrzo nastavljen, i posle mirnih 15 minuta igre krenuo je brod Parnog valjka polako da tone. Domaćini su najpre preko Mesarovića poveli u 15. minutu, da bi samo šest minuta kasnije prednost Novog Pazara duplirao Bojat.

Ovaj šamar je uspeo da "otrezni" gostujuće igrače, koji su fudbal zaigrali tek u finišu prvog poluvremena i uspeli na ekspresan način da se vrate u život. Krenuli su izabranici Sava Miloševića na sve ili ništa, u totalnu ofanzivu, i to im se ubrzo isplatilo.

Na 2:1 smanjio je Zubairu u 38. minutu. Silovit napad Partizana, golman Novog Pazara je odbranio udarce Jovanovića i Natha, ali je na odbitak naleteo Zubairu i zakucao loptu u mrežu!

Samo jedan minut kasnije Bibras Natho je imao priliku da poravna rezultat, ali je njegov udarac na fenomenalan način odbranio Popović, Ipak, golman Novog Pazara je u 41. minutu bio nemoćan, kada je za 2:2 pogodio Stefan Kovač! Viđena je još jedna dobra akcija gostujućeg sastava. Natho je ostavio loptu bivšem fudbaleru Čukaričkog, koji je preciznim udarcem pogodio desni ugao, te je rezultat nakon prvih 45 minuta bio 2:2.

Obe ekipe su u drugo poluvreme ušle dosta opereznije, s obzirom da je domaćin bio nešto više agresivniji i konkretniji. Veći posed su imali domaći fudbaleri, stvorili su nekoliko solidnih prilika ali nisu uspeli da stignu do novog vođstva. Partizan je strpljivo igrao i čekao svoju šansu kroz kontre, pokušao je Savo Milošević da razmrda svoju ekipu nekim izmenama, međutim, nedostajalo je ideje kod fudbalera Partizana na protivničkoj polovini.

Autor: Dalibor Stankov