AKTUELNO

Štoper Crvene zvezde, Vanja Drkušić, suočio se sa novim izazovom nakon što je obnovio povredu tokom meča između Slovenije i Kazahstana. Ovaj iskusni defanzivac, koji je tek ovog leta stigao na stadion Rajko Mitić, suočava se sa problemom aduktora koji ga muči već neko vreme.

Selektor slovenačke reprezentacije, Matjaž Kek, istakao je da se ne radi o težoj povredi, već o naporima koje je Vanja pretrpeo zbog nedostatka priprema tokom leta. Kek je izrazio optimizam u vezi sa povredom, a isto mišljenje dele i lekari slovenačkog tima.

Prema informacijama Meridian Sporta, Vanja Drkušić će propustiti meč sa niškim Radničkim zakazan za petak, ali će se oporaviti dovoljno da bude konkurentan za duel sa Monakom u Ligi šampiona narednog utorka. Povreda nije težeg oblika, pa se očekuje da će mu nekoliko dana slabijeg intenziteta rada biti dovoljno za oporavak.

U slučaju da dođe do pogoršanja stanja, moguće su promene u odlukama, ali prema svim dostupnim informacijama, Drkušić će putovati sa ekipom u Monako i biti na raspolaganju treneru Vladanu Milojeviću za novi izazov u evropskoj eliti. Biće ovo veliki izazov za šampiona Srbije koji juri prve bodove u Ligi šampiona. Podsetimo, crveno-beli su do sada poraženi od Benfike (2:1) i Intera (4:0), a ostvarivanje pozitivnog rezultata u okršaju sa francuskim timom bio bi veliki vetar u leđa.

Autor: Jovana Nerić