AKTUELNO

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da veruje da bi reprezentacija Engleske imala koristi kada bi više igrača te selekcije jedan deo karijere provela u inostranstvu.

Fudbalska reprezentacija Engleska nije imala igrača koji ne igra u Velikoj Britaniji još od Svetskog prvenstva 2006. godine kada su igrali Dejvid Bekam i Oven Hargrivs.

Gvardiola je uporedio uspehe reprezentacije Španije sa igračima u Premijer ligi.

- Kada su se vratili u reprezentaciju, bili su jači, bili su bolji. Uradili su dobre stvari koje su pomogle španskom fudbalu. Može li takve koristi da ima Engleska? Mislim da može - rekao je Gvardiola, a  prenosi Bi-Bi-Si.

On je kazao da misli da plate u Premijer ligi igraju glavnu ulogu u obeshrabrivanju igrača da odu u inostranstvo i istakao da je važno da Premijer liga 2 bude jača.

- Mislim da je dobro iskustvo da se preselite u drugu zemlju i vidite tu razliku... Premijer liga je bogata, a možda i engleski igrači više vole da ostanu. Za mene je najvažnije da druga liga jača. Bez toga, biće teško za englesku reprezentaciju. To je moj lični stav - kazao je on.

#Engleska

#Pep Gvardiola | Pep Guardiola

'