AKTUELNO

Kapitena i najboljeg igrača Argentine Lionela Mesija zbog povrede skočnog zgloba, koju je doživeo u finalu Kopa Amerike, moraće da pauzira minimum dve nedelje.

Fudbaleri Argentine osvojili su Kopa Ameriku, pošto su u velikom finalu savladali Kolumbiju rezultatom 1:0 posle produžetaka, a utakmicu je obeležila povreda prve zvezde Gaučosa - Lionela Mesija.

Po mnogima najbolji fudbaler svih vremena povredio se u 66. minutu i u suzama napustio teren.

Koliko mu je to teško palo jasno se moglo videti u prenosu meča. Seo je na klupu i potpuno se slomio, nije mogao da zaustavi suze.

Kamere su kasnije zabeležile i momenat kada je slavni Argentinac skinuo štucnu sa povređene noge. Prizor je bio zastrašujući, a sada je poznato i kolika ga pauza očekuje.

Argentinac će sigurno preskočiti naredne dve utakmice u MLS ligi. Trener Tata Martino potvrdio je odsustvo Mesija sa utakmice protiv Toronta u sredu i Čikago u nedelju, a lekarski tim će pratiti kako teče njegov oporavak, pa će u skladu sa tim dalje donositi odluke.

"Još uvek utvrđujemo pun obim povrede. Biće obavljeni testovi, i dobijaćemo kontinuirane informacije od našeg kineziloga koji takođe radi sa nacionalnim timom", rekao je trener Majamija Tata Martino.

Autor: Marija Radić