AKTUELNO

Fudbaler stiže iz Vojvodine i potpisaće ugovor na tri godine.

Šesto pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku je definitivno Milan Lazarević (27), iskusni desni bek, koji stiže iz Vojvodine. Fudbaler je jutros prošao neophodne medicinske preglede, a potom potpisao ugovor na tri godine, dok će Novosađani za njega dobiti i određeno obeštećenje.

Činjenica je da crno-beli sada na platnom spisku imaju sedmoricu desnih bekova, što je možda jedinstveno, ali nije baš sve tako kako izgleda. Najpre, Aranđel Stojković je odmah posle priprema u Sloveniji dobio dozvolu da napusti klub, jer stručni štab nije računao na njega, te se obreo u mađarskom Debrecinu.

Mladi Milan Roganović, dete iz škole, bio je projektovan kao mogući bonus na toj poziciji, no, povredio je lakše meniskus, ispao iz ritma još u Sloveniji, a po povratku u Beograd je bilo jasno da je plan promenjen i da će morati u Teleoptik kako bi se borio za minute.

Potom se na turneji u Moskvi teško povredio Marko Živković, koga je posle godinu dana igrački rehabilitovao Aleksandar Stanojević, i sada ga očekuje pauza od nekoliko meseci.

Tako je pozicija desnog beka ostala na dvojici - štopera, Aleksandru Filipoviću, koji je to mesto pokrivao i u prošlosti, te Natanu De Medini, sa istim "izletima" iz centralnog dela odbrane na desni bok.

Kada je postalo jasno da od sedmorice "na papiru", Partizan zapravo nema nijednog klasičnog desnog beka, posegnulo se za angažovanjem dvojice u danu. Prvo je Milan Lazarević kupljen kao ofanzivna verzija iz Vojvodine i apostrofiran kao pojačanje, a u istom cugu je angažovan i mladi bonus iz Voždovca - Vukašin Đurđević.

Elem, Lazarević je fudbaler koji je prošao mlađe selekcije Vojvodine, potom je pozajmljivan Proleteru iz Novog Sada, da bi se pre četiri godine obreo u Radu. Sa Banjice se otisnuo u inostransvo, u letonsku Lijepaju u kojoj je proveo tek nekoliko meseci, te se vratio u Vojvodinu. Sada stiže u Humsku, da pomogne u kvalifikacijama za Ligu šampiona...

Autor: Iva Besarabić