AKTUELNO

Iz Portugala je ove večeri stigla vest koja je uzdrmala tamošnju fudbalsku javnost, pošto je nestao reprezentativac kadetske selekcije, Kardozo Varela (15).

U finalu Evropskog prvenstva za kadete, Italija je pobedila Portugal rezultatom 3:0, a ta utakmica odigrala se 5. juna. I od tog dana, pomenuti dečak se vodi kao nestao, pišu O’žogo i A’bola.

Predsednik Porta Andre Viljaš-Boaš razgovarao je sa roditeljima fudbalera, ali oni nemaju informacije o tome gde im se nalazi sin.

Navodno je čitav haos nastao oko toga jer je Porto odbio da plati tri miliona za njegov ostanak u omladinskoj školi. Posle poraza u finalu Evropskog prvenstva, Varela je nestao sa dvojicom agenata, Vilsonom Sardinjom i Faustinom Gomešom.

Njegovi agenti navodno imaju plan da ga dovedu u Hrvatsku gde bi trebalo da potpiše privremeni ugovor sa Dinamom iz Odranskog Obreža, klubu iz blizine Zagreba.

Pomenuti mediji pišu da je portugalski velikan o svemu što se dešava obavestio i Fudbalski savez Portugala i FS Hrvatske, ali i FIFA, državnim vlastima i tamošnjem Ministarstvu za zaštitu dece i mladih, pa se sada svi pribojavaju da je mladi igrač žrtva u celoj ovoj priči.

Autor: Snežana Milovanov