AKTUELNO

Fudbaleri Holandije uspeli su da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj pošto su u meču atomskog fudbala uspeli da savladaju Tursku u Berlinu 2:1.

Od početka susreta Holanđani su nametnuli izuzetno jak ritam nominalim gostima koju su se prvih 20 minuta gotovo konstantno branili. Međutim, negde na sredini prvog dela, izabranici Vinćenca Montele su se oslobodili i povremenim napadima pokušali da ugroze čuvara mreže "oranja".

Inicijativa im se isplatila u 35.minutu kada je najbolji igrač Turske Arda Guler centrirao slabijom desnom nogom i u trepavicu našao Akajdina koji je glavom zakucao u mrežu Verbrugena. Osetili su "krv" Turci nakon gola i pokušali dodatnim pritiskom da potpuno šokiraju favorite, ali se na pauzu otišlo minimalnim vođstvom Turske.

Drugo poluvreme nije bilo toliko zanimljivo, kao prvo. Napadali su Holanđani, ali nisu uspeli ništa konkretno da urade do 75.minuta. Tada je centrirao Depaj, a fantastično je skočio De Vraj i tako izjednačio na 1:1. Oranje nije stalo i već posle pet minuta je na semaforu stajalo 2:1.

Ubacio je loptu Damfris, a na nju naleteoo Gakpo koji je uz dosta sreće smestio iza leđa Gunoka. Blickrig iyabranika Ronalda Kumana koji je u očaj bacio Turke. Imala je do kraja Turska ogromnu šansu kada je šutirao Guler, ali je Van De Ven fantastičnom reakcijom na gol liniji spasao svoj tim.

Nakon toga Turska je imala nekoliko velikih prilika preko Arturkoglua i Tosuna, ali je Verbrugen pokazao zbog čega je prvi golman Holandije.

Autor: Dalibor Stankov