AKTUELNO

Fudbaleri Srbije eliminisani su sa Eura već u grupnoj fazi, a jedan od retkih koji je ostavio pozitivan utisak bio je Strahinja Pavlović.

On se, u razgovoru za Sportski žurnal, dotakao brojnih tema iz Nemačke.

- Odlaskom na kontinentalni šampionat napravili smo veliku stvar. Prva smo generacija sa dva uzastopna završena turnira. Ne možemo da budemo zadovoljni jer smo mogli da prođemo grupu. Nedostajao nam je još jedan gol na bilo kojoj od tri utakmice za plasman u nokaut fazu - rekao je Strahinja Pavlović, pa dodao:

- Protiv Slovenije smo mogli da pobedimo. Imali smo šanse da smo ih na vreme iskoristili sve bi bilo drugačije. Bila je preslikana situacija sa Svetskog prvenstva. Da smo savladali Slovence završili bismo posao oko prolaska dalje i rasterećeni ušli u okršaj sa Dancima. Bili smo tako blizu, a tako daleko.

Za kraj, Pavlović se dotakao i spornih izjava Dušana Tadića te je odgovorio na pitanje da li je kapiten poremetio atmosferu među igračima.

- Znali smo šta je kapiten hteo da kaže i nikakvih problema nije bilo zbog njegovih reči. Atmosfera je zaista od prvog do poslednjeg dana bila na visokom nivou, ništa nije moglo da nas poremeti - zaključio je Pavlović.

Autor: Jovana Nerić