AKTUELNO

Sutrašnji dan donosi odgovor na pitanje da li je Tadić i definitivno izgubio mesto u početnoj postavi srpskog državnog tima.

Mnogo toga će biti jasnije kada vidim startnih 11 za utakmicu sa Slovenijom. Neobično bi bilo da Dušan i drugi meč na EURO počne sa klupe. Podsećamo, Tadić je do sada bio standardan u kvalifikacijama i nikada nije bio "opcija za 30 minuta".

Ko će šutirati penal ako ga bude?

Piksi: Neka šutira bilo ko, samo neka ga da!

Hoće li biti promena u sastavu u odnosu na meč protiv Engleske?

Piksi: Biće dve promene u odnosu na meč s Engleskom!

Kako je izgledalo izvinjenje Tadića?

Piksi: Ništa se nije specijalno desilo, rekao je šta je rekao, izvinio se i idemo dalje!

Da li možemo da očekujemo Tadića u prvoj postavi?

Piksi: Možete!

Da li ste optimista uoči utakmice sa Slovenijom?

Piksi: Jesam, zašto ne bih bio. Verujemo u naš tim i naš fudbal, učinićemo sve da pobedimo Sloveniju! To je naš cilj! Biće dobra utakmica, to je sigurno. Atmosfera takođe. Biće mnogo Slovenaca i Srba, verujemo da će zajedno otići na neko pivo posle. Pa ko pobedi neka ga plati!

Gde vam je nestao osmeh s lica?

Piksi: Stalno mi traže da skeniram akreditaciju. Dokle više. Kao da ulazimo u Nasu, a ne na stadion!

Gde vidite prostora za napredak u igri na meč sa Engleskom?

Piksi: Protiv Engleza smo ušli sa dosta respekta. Kao da su došli sa druge planete, a videli ste posle da nije baš tako. Ono što smo odigrali 70 minuta, tako treba protiv Slovenije.

Koji su najveći kvaliteti Slovenije?

Mitrović: Sloveniji je najveći kvalitet timska igra, ali tu je i Šeško koji je opasan po gol u svakom trenutku. Nema iznenađenja ni sa jedne ni sa druge strane. Neće tu biti iznenađenja.

Hoćete dati Slovencima razlog da vas se još više plaše?

Mitrović: Ja se nadam, bilo bi lepo. Igrali smo dve utakmice protiv njih, sigurno su sada drugačije okolnosti. I mi i oni ćemo ući drugačije u utakmicu. Bilo bi lepo da dam neki gol i da dobijemo. Mada i da ne dam i da dobijemo bilo bi prelepo.

Da li vam znači podrška navijača?

Piksi: Podrška u svakom slučaju znači. Hvala navijačima, to je još jedan dodatni motiv za nas. Imamo odgovornost prema navijačima, osećamo to, dobro je da se reprezentacija voli i podržava. Trudimo se da budemo pravi primer kako se bori za svoju zemlju i kako se igra za svoj narod.

Recite nam nešto o odnosu Vanje i Sergeja Milinković-Savića na terenu i van terena?

Piksi: Oni se ne vole. Tuku se svaki dan. Neverovatno je. Braća su, ali se ne podnose. (smeh) Profesionalci su i rade odlično i jedan i drugi. Sergej je već otac, nadam se da će i Vanja uskoro postati.

Kako da iskoristimo situacije koje nam se ukažu?

Mitrović: Svaka ekipa ima vrline i mane. Nema tu mnogo šta da se krije, u današnjem fudbalu se sve zna ko igra i šta igra. Pokušaćemo da im iskoristimo sve mane.

Kako se sećate utakmice protiv Slovenije 2000. godine?

Piksi: Sećam se naravno. Od 0:3 do 3:3. To je jedna od najboljih i najatraktivnijih na tom Euru. Uhvatili su nas na brzinu. Mihajlović je dobio crveni karton, ali na kraju smo uspeli da izjednačimo. Utakmica ostaje za pamćenje.

Mitrović: To su moja prva sećanja na reprezentaciju. Sećam se te fenomenalne utakmice, bilo je svega, golova, preokreta, svega. Sećam se Savinih golova na tom šampionatu. Nadam se da ćemo i mi sutra odigrati dobro i nekim klincima da probudimo želju i stvorimo neka nova sećanja.

UOČI KONFERENCIJE:

Reprezentacija Srbije stigla je u Minhen gde će danas u 16.30 održati trening na stadionu "Minhen Arena". Meč protiv Slovenije igra se u četvrtak od 15 časova.

Pred medije će neposredno pred početak treninga izaći kapiten i selektor Srbije. Reč će uzeti Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović. Oni će sasvim sigurno odgovoriti na pitanja o atmosferi u timu, situaciji sa Tadićem, meču sa Slovenijom, da li smo sami sebi najveći rivali...

Juče smo iz FSS dobili uveravanja da je Tadić uputio izvinjenje selektoru i igračima zbog svoje izjave posle utakmica sa Englezima.

Autor: Dubravka Bošković