AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će 20 srpskih policajca brinuti o bezbednosti fudbalske reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Ja sam uvek veliki optimista. Kada čovek postane ministar unutrašnjih poslova, onda ga uglavnom ne zanimaju toliko rezultati, koliko bezbednosni aspekt cele situacije. Pred nama je veliki izazov. MUP i policija zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije učiniće sve da boravak naše ekspedicije u Nemačkoj protekne u najboljem redu. Naših 20 policijaca u raznim segmentima brinuće o bezbednosti srpske reprezentacije", rekao je Dačić za sajt FSS.

Daćić je danas posetio reprezentaciju Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi i poželeo joj da dostojno predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Pobede su potrebne jer krepe duh cele nacije. Rekao sam Mitroviću da se sećam atmosfere posle Evropskog prvenstva 2013. godine u Litvaniji, tada sam sačekao naše zlatne momke na aerodromu i uverio se koliko jedan uspeh može da izazove pozitivnih emocija u narodu. Odavno nismo imali tako visok pojedinačni kvalitet u reprezentaciji. Svestan sam da ima i onih koji očekuju nemoguće. Kao što kaže naš narod - budimo realni, očekujmo nemoguće", naveo je potpredsednik Vlade Srbije.

Foto: Foto/FSS

Dačića su dočekali selektor Dragan Stojković i direktor A tima Stevan Stojanović, a ministar je sa članovima svoje delegacije prisustvovao treningu reprezentacije na glavnom terenu u Staroj Pazovi.

"Mnogo nam znači podrška visokih državnih struktura, naročito kad stiže od čoveka koji je toliko privržen fudbalu kao što je ministar Ivica Dačić. Razgovarali smo dugo pre treninga, zračio je optimizmom i potencirao pobednički mentalitet igrača koji su već imali priliku da osvajaju trofeje u omladinskom uzrastu", rekao je Stojanović.

"Poseta je protekla u vedrom raspoloženju i za nas je veoma važno što smo još jednom dobili garanciju da će sa bezbednosnog aspekta sve proteći bez ikakvih problema", dodao je on.

Foto: Foto/FSS

Posle pobede u Stokholmu protiv Švedske (3:0) u poslednjoj pripremnoj utakmici, Stojković je igračima dao slobodan dan u nedelju, a danas su svi nastavili pripreme.

Reprezentacija Srbije će u utorak u 17 časova otputovati za Minhen, odakle će autobusom produžiti ka Augsburgu, gde će boraviti za vreme turnira.

Evropsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a prvu utakmicu Srbija igra u nedelju od 21 čas protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Autor: