AKTUELNO

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu na Kipru i plasirala se u polufinale!

Austrija je bila opasan rival, tim koji je kontrolisao meč, ali je rezultat bio na strani naših momaka, koji su taktički odigrali sjajan meč. Na kraju je na semaforu stadiona u Larnaki stajalo 3:2.

Nakon pobeda protiv Ukrajine i Kipra, zatim i tesnog poraza u završnici od Češke, "orlići" su grupu završili na drugom mestu i u nokaut rundi su želeli da isprave greške od pre nekoliko dana. Sa druge strane je bio neporaženi protivnik, koji je i ovaj duel započeo u tom stilu.

Nije prošlo ni trideset sekundi i naša ekipa je već gubila. Neopreznost u defanzivi stvorila je rupu, Magnus Dalpiaz je pronašao Ogeneteđirija Adeđenugurea, a on u maniru najboljih napadača savladao golmana Vukašina Jovanovića.

Na svu sreću, nisu naši momci paničili, pa je već u četvrtom minutu na semaforu pisalo 1:1. Centrirao je Aleksa Vasilić, pronašao Đorđa Rankovića za poravnanje. Koji minut kasnije opasna šansa za Fiđeu-Tazematu je propala jer je njegov šut izblokiran.

Poluvreme je odmicalo u inicijativi Austrije, imali su nekoliko pokušaja i prekida iz kojih su pretili, međutim gol je dala Srbija. I to kada je bilo najpotrebnije. Ovog puta je Andrija Maksimović bio u ulozi asistenta, dok strelca nismo menjali. Ranković je lažnjakom izbacio rivale, zatim i pogodio dalji ugao.

Bilo je dosta nervoze tokom samog meča, što govori i broj žutih kartona tokom meča, od kojih je većina pokazana do 50. minuta. Ulog je bio visok, pa to nije ni čudilo, a ono što je posebno bilo bitno za Srbiju, nakon kasnog gola u prvom, dat je i rani pogodak u drugom poluvremenu .

Vasilije Kostov je ovog puta bio ulozi asistenta, strelac biser Čukaričkog Mihajlo Cvetković i pred Austrijom je bio izuzetno težak posao. Rovovski reklo bi se, jer šansi faktički i nije bilo do tog 79. minuta.

Tada je verovatno selektor Jovan Damjanović bio zabrinut nakon golčine Adeđenugurea, koji je defintivno i potez meča. To ipak nije bilo dovoljno, iako je viđena totalna ofanziva do kraja.

Čak je Veljko Milosavljević propustio jednu izeztnu priliku, a sam finiš je obeležio crveni karton dodeljen neopreznom Urošu Đorđeviću.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Poljska - Portugalija, dok drugi par čine Danska (nakon eliminacije Češke nakon penala) i bolji tim iz susreta Engleske i Italije.