AKTUELNO

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Čukarički na Banovom brdu rezultatom 1:0 u meču šestog kola plej-ofa Superlige Srbije i posle poraza TSC od Mladosti u Lučanima 2:0 kolo pre kraja prvenstva osigurali drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Partizan je bio inferioran tokom većeg dela meča, ali je stigao do tri velika boda.

Domaćin je bolje otvorio meč, u prvih 25 minuta odlične šanse nisu iskoristili prvo Vinisijus Melo pa u dva navrata Đorđe Ivanović, kome je oba puta udarce odlično zaustavljao golman Partizana Aleksandar Jovanović.

Kazna za sve promašaje Čukarički je stigla u 54. minutu, strelac je bio Ksander Severina posle dodavanja Aranđela Stojkovića.

Nemanja Tošić je promašio veliku šansu za Čukarički u 69. minutu, kad je sa pet metara prebacio gol.

U 81. minutu ponovo je golman Jovanović spasio Partizan, u situaciji "jedan na jedan" zaustavio je udarac Nikole Stankovića.

U 90+5. minutu crveni karton je dobio kapiten Čukaričkog Marko Docić koji je u kontranapadu Partizana oborio Sameda Baždara.

U isto vreme kad je igrana utakmica Čukarički - Partizan u Lučanima je Mladost ugostila TSC i napravila veliko iznenađenje.

Domaćin je poveo u 15. minutu, Petar Bojić je bio asistent, a Marko Veličković strelac.

Rezervista Aleksandar Varjačič je duplirao prednost Mladosti u 54. minutu i tako postavio konačan rezultat.

Drugoplasirani Partizan kolo pre kraja ima 77 bodova, a treći TSC 72.

Čukarički je sad šesti sa 57 bodova i ima samo teoretske šanse da izbori izlazak u Evropu.

U poslednjem kolu, 25. maja, Partizan će ugostiti Radnički iz Kragujevca, Čukarički će u goste Crvenoj zvezdi, Vojvodina dočekuje Mladost, dok će TSC biti domaćin Napretku.