AKTUELNO

Tako je odlučeno na sudu

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) presudio je u korist Fudbalskog saveza Srbije (FSS) spor protiv nekadašnjeg sudije i predsednika Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije Ninoslava Spasića, saznaje Tanjug.

Sud je naložio Spasiću i da snosi troškove kompletnog sudskog postupka, koji pored njegovog troška, podrazumevaju i doprinos na ime troškova FSS, kao i sve druge nastale troškove u vezi sa ovim arbitražnim postupkom.

CAS je potvrdio Rešenje Komisije za žalbe Fudbalskog saveza Srbije od 13. aprila 2022. godine, kojom se Spasić kažnjava zabranom obavljanja svojih dužnosti u periodu od 12 meseci, što je apsolutno u skladu sa sankcijama koje su predviđene u datim okolnostima.

U zaključku dokumenta koji je stigao na adrese FSS i Ninoslava Spasića, konstatuje se da je kazna pravična i proporcionalna učinjenom delu.

Spasić je izjavama u javnosti mesecima omalovažavao organe i rad FSS, a odluka CAS dokazuje da je Fudbalski savez Srbije postupao pravilno i zakonito, kao i da su Spasićeva izlaganja bila zlonamerna.

Autor: