AKTUELNO

Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, postaće danas tokom utakmice protiv Kipra rekorder sa 106. mečeva u dresu "Orlova", a u opširnom intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije rekao je da bi voleo da može ponovo da odigra utakmicu protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Tadić je protiv Rusije odigrao 105. meč za Srbiju, čime je izjednačio dosadašnji rekord nekadašnjeg kapitena "orlova" Branislava Ivanovića.

Kapiten "orlova" je debi za Srbiju imao još u vreme Radomira Antića, protiv Poljske u Antaliji, 2008. godine.

Nema dilemu Tadić koju bi utakmicu ponovio u dresu reprezentacije da je to moguće.

- Definitivno Švajcarska, i prvi i drugi put. Možda prvi čak i više. Zato što, eto, nekako smo tu prvu izgubili naivno. Ponovio bih i jednu i drugu, poklanjali smo im golove u oba meča. Mislim da smo mogli da ih dobijemo. I da smo morali. Jeste, oni su bili bolju tu utakmicu. Prvo poluvreme su bili bolji, ali smo mi dali gol i bilo je 1:0 za nas - rekao je Tadić.

Otkrio je vezista Fenerbahčea šta se tad dešavalo u Kalinjingradu.

- Drugo poluvreme malo smo imali neku diskusiju u svlačionici. Da bi trebalo malo više da im izađemo, da ne dozvolimo toliko prostora, što smo imali za pravo. Izašli smo malo više i prvi pogodak smo primili iz toga. Nismo se odmah namestili, Zomer je jednim pasom izbacio nas 4-5, lopta je otišla na stranu, odbila se Džaki i on je dao gol. I drugi je bio pred kraj na kontru, kad smo išli na sve ili ništa. Oni su bili dobra reprezentacija, i sada su - dodao je Tadić.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine je pričao i o tome ko je najbolji fudbaler protiv kog je igrao u dresu reprezentacije.

- Pa Mesi, Olimpijske igre su bile tada. Nejmar je isto neverovatan, Ronaldo je primer kako profi igrač treba da se ponaša. Šta je sve postigao radom i željom. Koliko je gladan. Ali, eto, da kažem da taj talenat je definitivno Mesi - rekao je Tadić.