AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde od 17 časova dočekuju Partizan u 172. Večitom derbiju i najzanimljivijoj utakmici 27. kola Superlige Srbije.

Nikad veće interesovanje vlada za okršaj najtrofejnijih srpskih klubova, pa će tribine nekadašnje Marakane sigurno biti ispunjene gotovo do poslednjeg mesta.

Razlog tome je i što današnji okršaj odavno nije imao veću draž, jer najveće rivale deli samo bod, a crno-beli na stadion "Rajko Mitić" dolaze kao lideri prvenstva.

"Parni valjak" je trenutno na 59 bodova, dok crveno-beli imaju 58 i nalaze se na drugoj poziciji superligaške tabele.

- Derbi kao derbi, utakmica koja je najznačajnija za naš fudbal. Dobro je da će biti pun stadion, lepo navijanje, očekujemo dobru utakmicu mada se često dešava da na derbijima ne bude kvalitetna igra. Nadam se da ćemo ovaj put uspeti da obe ekipe pokažu najbolje što mogu. Spremali smo se na najbolji mogući način, ali ništa drugačije nego za ostale utakmice. Mnogo je teže pripremati ostale utakmice nego derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači, utakmica nosi tri poena i ništa više, ali ima i onaj detalj, prestiž. Očekuje nas zanimljiv meč, znate da smo i u prethodnoj sa TSC-om imati kadrovskih problema. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem ništa još, čekam današnji trening i da vidim u kakvoj situaciji ćemo biti sutra i koga ćemo imati na raspolaganju - rekao je Vladan Milojević, trener Zvezde u najavi meča.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Prethodni 171. Večiti derbi pripao je Partizanu rezultatom 2:1, a golove su postigli Bibras Natho iz penala i Mateus Saldanja za tim iz Humske, dok je čast Zvezde spasio Šerif Endiaje, kome je to bio prvenac u crveno-belom dresu.

Foto: Beta/Branislav Božić

- Nisam gledao prvi derbi, samo golove. Sasvim dve različite utakmice će biti. Komšije su prihvatile medijsku ćutnju, dosta su pažljivi nego što je to bio slučaj prošli put kada su davali jake izjave koje su motivisale moje igrače. Priča je sada drugačija, Zvezda izgleda drugačije, okolnosti su iste, a dugo niz godina Partizan nije osetio slast pobede. Nisam se bavio tom analizom. Nisam obećavao nikakve titule, već logično razmišljao da nam je potrebna evropska karta, tako sam usmerio ekipu. Karta nam je nadohvat ruke - istakao je Igor Duljaj, šef Partizanove struke.

Crvena zvezda – Partizan 17.00 Stadion: Marakana (Beograd); Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac) Ukoliko ne bude iznenađenja, očekivane postave za 172. Večiti derbi su sledeć: CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Rodić, Dragović, Spajić, Mijailović – Stamenić, Hvang, Kanga – Bukari, Ivanić, Endijae; PARTIZAN (4-3-3): Jovanović – Antić, Kovačević, Marković, Stojković – Ovusu, Zahid, Natho – Goh, Severina, Saldanja.