AKTUELNO

Fudbalski savez Srbije danas podnosi kandidaturu UEFA za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade fudbalere 2027. godine.

Kandidaturu Srbija podnosi samostalno i ima dobre izglede da dobije domaćinstvo. Mada, postoji mogućnost da UEFA zatraži da naša zemlja organizuje šampionat zajedno sa Albanijom.

Ukoliko to bude uslov krovne kuće fudbala, naš Savez neće praviti problem i pristaće da domaćinstvo deli sa Albanijom. Nedavno je u Beogradu boravio predsednik UEFA Aleksander Čeferin i najavio lepe vesti.

Uskoro možemo da očekujemo organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija u našoj zemlji.

- Apsolutno da, ukoliko svi uslovi budu ispunjeni. Beograd je veliki grad, ima moderan aerodrom, veliki broj ekskluzivnih hotela, sve moguće kapacitete i nedostaje još taj završni korak. Odnosno stadion dovoljnog kapaciteta da ugosti aktere završnog čina nekog velikog takmičenja. Infrastruktura još uvek nije na nivou na kome bi trebalo da bude, ali izgleda sasvim obećavajuće. Grade se za sada manji stadioni, imam informaciju da uskoro počinje izgradnja Nacionalnog stadiona, a u tom slučaju rastu šanse da Beograd bude domaćin novih velikih događaja - rekao je tada prvi čovek UEFA.

Podsećamo, Beograd će biti domaćin sledećeg kongresa UEFA koji će se održati 3. aprila 2025. godine! Kongres je glavni sastanak UEFA, a na njemu se donose i ključne odluke za razvoj i budućnost fudbala.

- Ovo je još jedno u nizu priznanja i potvrda dubokog poštovanja i poverenja koje UEFA ima prema srpskom fudbalskom savezu. Ujedno i prilika da Srbija pokaže svoju sposobnost organizacije i gostoprimstva na međunarodnom nivou. Kongres UEFA nije samo centralni događaj u evropskom fudbalskom kalendaru, već i važna platforma za donošenje ključnih odluka i definisanje budućnosti evropskog fudbala - poručili su nedavno iz FSS.

Autor: