AKTUELNO

Kapiten fudbalera Partizana Svetozar Marković (23) prema nezvaničnim informacijama biće spreman za meč protiv Crvene zvezde u subotu (17.00)

Velike vesti za crno-bele! Komandant odbrane lidera prvenstva Srbije oseća se mnogo bolje, nakon što je za vikend propustio utakmicu protiv Železničara iz Pančeva zbog bolova koje je osetio u kolenu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Svetozar zbog toga nije bio u protokolu za meč, a navijači su se uplašili da bi zbog toga mogao da odsustvuje i sa 172. večitog derbija protiv Zvezde. Na sreću, momak iz Bijeljine je u mnogo boljem stanju i već sutra treniraće sa ostatkom ekipe.

On je obavio i preglede magnetnom rezonancom, gde je utvrđeno da nema nikakvog oštećenja. Navodno, bolove u kolenu osetio je zbog loših terena. Prethodnih dana bio je na terapijama, ali vraća se u trenažni proces i to su svakako veoma dobre i važne vesti za trenera Igora Duljaja, ali i navijače Partizana.

Podsetimo, Duljaj je nakon meča sa Železničarom govorio o stanju Svetozara Markovića i tada nije želeo da daje prognoze hoće li biti spreman za Zvezdu ili ne.

- Sveta je u petak došao na trening sa bolom u kolenu. Pokušao je da trenira, ali u jednom trenutku morao je da izađe. Radiće se detaljni pregledi, koliko će to da traje, ni sam ne znam - rekao je Duljaj prošle subote nakon pobede nad Pančevcima.

Podsetimo, probleme sa povredom u drugom delu sezone imao je i najbolji strelac Partizana Mateus Saldanja, zbog čega je morao da propusti utakmicu protiv Radnika u Surdulici. Vratio se na teren prošlog vikenda, gde je dobio šansu u drugom poluvremenu, zamenivši novog reprezentativca Srbije Sameda Baždara.