AKTUELNO

I pre dolaska u Pariz znao sam da nijedna grupa nije laka. Fudbal je toliko danas izjednačen da je svaka utakmica bukvalno za sebe, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić posle žreba za Ligu nacija.

Srbija će igrati u grupi 4 divizije A protiv Španije, Danske i Švajcarske.

- Razgovarao sam sa selektorom, zadovoljan je. Mislim da imamo šanse da budemo među dve selekcije u grupi i da idemo dalje. Po kvalitetu koji posedujemo, verujem da možemo to da ostvarimo. Lepo je biti u ovom društvu najboljih evropskih selekcija - istakao je Džajić za sajt FSS.

On je posebno izdvojio aktuelne osvajače trofeja Špance, koji gostuju u Beogradu 5. septembra.

- Dugo nismo igrali sa Španijom, a uglavnom smo imali dobre rezultate.Tako velika selekcija je i lep motiv za igrače. To su utakmice koje igrači najviše vole.

Džajić se osvrnuo i na susret sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom kome je poklonio potpisan dres sa brojem 11, s obzirom na to da je Slovencu bio dečački idol.

- Da, tražio mi je preko Zorana Lakovića i drago mi je da sam mu uručio dres sa posebnom posvetom. Radi se o jednom izuzetnom čoveku koji sjajno vodi evropski fudbal - istakao je Džajić.