AKTUELNO

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneo je odluku da se sa opreme fudbalske reprezentacije Srbije povuče grb koji je aktuelan od 2022. godine.

U pitanju je beli orao sa ljiljanima koji je izazvao podeljenu reakciju javnosti, a koji možda neće biti deo opreme "orlova" ni na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Na dres, odnosno na kompletnu opremu reprezentacije Srbije, trebalo bi da se vrati stari grb FSS sa četiri ocila, koji je dugo bio u upotrebi.

Jedino što je preostalo je da se na sledećoj sednici Izvršnog odbora "aminuje" ova odluka, pa će tako i proizvođač opreme za Evropsko prvenstvo - dobiti dozvolu da novi/stari logo prišije na dres. Takođe, očekuje se da će novi dres Srbije biti u bojama zastave: crveno-plavo-beli.

Podsetimo, ugovor sa nemačkom kompanijom "Puma" je istekao, a iz FSS je objašnjeno da ćemo u njihovim dresovima igrati na Evropskom prvenstvu.

"Uobičajeno je da se prekid saradnje objavi na vreme. Ugovor ističe 31.12.2024, mi smo ga skratili za dve godine. Želimo bolje uslove. Oprema za Evropsko prvenstvo je odavno dizajnirana i odobrena. Igraćemo na Euru u novim Puminim dresovima. U aprilu će biti promovisani, navijači će biti zadovoljni. Ne smem da otkrivam, ali poslušali smo glas naroda. Već pregovaramo sa nekoliko najrenomiranijih i najvećih proizvođača sportske opreme. Imaćemo novog tehničkog partnera od 1.1.2025. za novi ciklus kvalifikacija za SP u Americi", rekao je Šurbatović.

Već od nove Lige nacija, koja se igra na jesen, Srbija bi mogla da ima novog tehničkog sponzora, ali za sada ništa zvanično nije potpisano i FSS razmatra nekoliko kandidata.

Autor: