AKTUELNO

Crvena zvezda prilično aktivno radi na rekonstrukciji ekipe.

Kosta Nedeljković, dosadašnji desni bek srpskog šampiona, prešao je u redove Aston Vile.

To je potvrdio i klub sa Marakane, kratkom objavom, a i lokalni engleski mediji, fotografijom iz Birmingema gde je 18-godišnji defanzivac pozirao sa dresom novog kluba.

- Transfer Koste Nedeljkovića u Aston Vilu je realizovan, a mladi fudbaler će ostati u Crvenoj zvezdi do kraja ove sezone i pomoći će našoj ekipi da osvoji duplu krunu - poručili su crveno-beli, dodajući:

- Talentovani desni bek je ponikao u Omladinskoj školi Crvene zvezde i od malena pokazivao veliko zvezdaštvo i pravi odnos prema dresu i grbu našeg kluba. Nedeljković je prikazao talenat i borbenost na utakmicama domaćeg prvenstva, ali i na mečevima Lige šampiona. Crvena zvezda je izuzetno ponosna što je Kosta Nedeljković jedan od izdanaka njene akademije koja nastavlja sa stvaranjem mladih talenata i kvalitetnih igrača, a verujemo da će tako biti i u budućnosti.


Koliko će Zvezda zaraditi od prodaje Nedeljkovića?
Ti podaci nisu zvanično objavljeni.

Međutim, pojedini srpski mediji, a i pojedini engleski, već barataju brojkama.

I to velikim.

Izveštaja je bilo raznih, od onih da će Zvezda "sigurno zaraditi devet miliona evra" od ovog transfera, do onih nešto skromnijih, da crveno-belima pripada 7,5 miliona evra, ali i 12% od naredne prodaje talentovanog beka.

U svakom slučaju, u pitanju je istorijski transfer kluba s Marakane.

Autor: