AKTUELNO

Reprezentacija Srbije igraće protiv Rumunije, Crne Gore i Litvanije u u okviru C Lige nacija!

Naša reprezentacija bila je u drugom šeširu, zajedno sa selekcijama Grčke, Albanije i Norveške, tako da sa tim ekipama nije mogla da se sastane. U novom takmičenju reprezentacija su podeljene u jednu grupu od tri, i tri grupe sa po četiri tima – pobednici grupa izboriće plasman u B ligu, dok će poslednjeplasirani iz svake grupe ispasti u D ligu nacija.

Nema dileme da je naša selekcija dobila rivale po meri. Tu se pre svega misli na Rumuniju, koja bi trebalo da nam bude najveći konkurent u borbi za prvo mesto u grupi, ali svakako da ni Crnogorce ne bi trebalo potceniti, pogotovo što će ovo biti prvi okršaj sa njima otkako su se odvojili iz zajednice 2006. godine.

Litvanija je u ovakvom društvu autsajder i glavni kandidat za ispadanje u ligu niže.

Ono što može da raduje našeg selektora Mladena Krstajića, ali i igrače, jeste činjenica da osim u Litvaniju, „orlovi“ neće daleko putovati. Tako ćemo dva od tri meča na strani odigrati u komšiluku.

Evo i svih grupa Lige C:

Grupa 1: Škotska, Albanija, Izrael. Grupa 2: Mađarska, Grčka, Finska, Estonija. Grupa 3: Slovenija, Norveška, Bugarska, Kipar. Grupa 4: Rumunija, Srbija, Crna Gora, Litvanija. Termini utakmica Lige nacija:6-8. septembar 9-11. septembar 11-13. oktobar 14-16. oktobar 15-17. novembar 18-20. novembar

Pobednici grupa će u sledećem ciklusu Lige nacija steći pravo nastupa u Diviziji B, dok će tri četvrtoplasirane i najlošija trećeplasirana selekcija (zato što nemaju sve grupe isti broj ekipa) ispasti u Diviziju D.

Slično važi za sve ostale rangove takmičenja, osim što iz Divizije D nema ispadanja, pošto je reč o najnižem rangu.

Takmičarski (i komercijalni) interes je jasan – što višu diviziju igrate, to su protivnici kvalitetniji i atraktivniji. Pogledajte koga je, recimo, izvukla Hrvatska, kao članica Divizije A!

Za prvu titulu šampiona Lige nacija boriće se pobednici grupa Divizije A, i to na fajnal-foru koji će biti održan od 5. do 9. juna 2019. godine.

DIVIZIJA A:

Grupa 1: Nemačka, Francuska, Holandija. Grupa 2: Belgija, Švajcarska, Island. Grupa 3: Portugal, Italija, Poljska. Grupa 4: Španija, Engleska, Hrvatska.

DIVIZIJA B:

Grupa 1: Slovačka, Ukrajina, Češka. Grupa 2: Rusija, Švedska, Turska. Grupa 3: Austrija, Bosna i Hercegovina, Severna Irska. Grupa 4: Vels, Republika Irska, Danska.

DIVIZIJA D:

Grupa 1: Gruzija, Letonija, Kazahstan, Andora. Grupa 2: Belorusija, Luksemburg, Moldavija, San Marino. Grupa 3: Azerbejdžan, Farska Ostrva, Malta, Kosovo*. Grupa 4: Makedonija, Jermenija, Lihtenštajn, Gibraltar.

#Srbija

'