AKTUELNO

Očajna utakmica reprezentacije Srbije! Prijateljski meč protiv Belgije pokazao je brojne problem u igri našeg državnog tima. Belgijanci su slavili sa 1:0 (1:0), golom Karaska u 2. minutu.

A, moglo je da bude mnogo, mnogo više golova u mreži Srbije. Nije ih bilo samo zahvaljujući neverovatnom Predragu Rajkoviću. Golman Srbije odbranio je pet zicera fudbalerima Belgije i omogućio da izgubimo minamalnim rezultatom.

Međutim, ovo baš ne valja. Iako je Piksi promešao karte, igra je morala da bude bolja. Voljni momenat takođe je bio upitan, jer nismo videli veliku želju i agresivnost u igri Orlova.

Veoma je sporan i bio ulazak u utakmicu Strahinje Pavlovića. Za prva tri minuta, defanzivac Srbije je napravio dve nedopustive greške koje su donele domaćinu dva zicera. Jedan su pretvorili u gol, drugi nisu.

Nije ni sreća bila saveznik Srbije kada je Đuričić pogađao prvo stativu, pa prečku... Ali po onome što smo prikazali u 90 minuta - nismo je ni zaslužili.

Mnogo problem i mnogo pitanja su pred Draganom Stojkovićem. Srbija u nedelju igra meč odluke u bici za EP. Rival našeg tima je Bugarska, najslabija ekipa u našoj kvalifikacionoj grupi

Evo kako je izgledao tok meča:

Belgija - Srbija 1:0 (1:0)

89. minut - Kakva šansa! Prečku pogađa Đuričić! Zicer, sa pet metara od gola, ofanzivac Srbije zakucava loptu u prečku gola Belgije.

78. minut - Mitrović, šteta! Pokušao je glavom Mitar posle centaršuta Kostića, ali lopta odlazi tik pred stative.

75. minut - Po jedna dobra prilika na obe strane. Konačno imamo dobar meč. Batšuaijev šut ukrotio je Rajković, a Lukić je bio zamalo neprecizan.

70. minut - Prva šansa za Srbiju u nastavku. Radonjić je posle driblinga šutirao sa 20-tak metara, ali preko gola.

Izmene: U igri su Mitrović, Tadić i Milenković. Duel su su završili Gudelj, Vlahović i Samardžić.

66. minut - Zicer za Belgiju! Ponovo Rajković spasava "Orlove". Ovo je četvrta velika šansa za domaćina na večerašnjem meču.

Foto: Tanjug AP/Geert Vanden Wijngaert

60. minut - I dalje ništa. Ni od domaćina, ni Piksijevog tima. Čekamo i dalje prvi ozbiljniji napad u drugom poluvremenu. Očajnih 15 minuta za oba tima.

51. minut - Ništa zanimljivo u prvih pet minuta nastavka meča.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Izmene: Mladenović je izašao, na terenu je Kostić. Takođe, umesto Grujića od 46. minuta igraće Lukić.

Belgija jeste u samom vrhu svetskog fudbala, ali ova igra Srbije je jako loša. Možemo da budemo zadovoljni što na poluvremenu gubimo samo sa 1:0. Openda je imao tri zicera...

43. minut - Nova velika šansa za Belgiju! Openda je opet bio u prilici, ali Rajković je začarao mrežu za napadača "đavola".

33. minut - Odbrana Srbije je očajna! Novi zicer za Belgiju, ali srećom, Openda greši u odsudnom momentu. Rajković je odličan večeras.

26. minut - Zicer za Belgiju! Rajković fantastičnom odbranom sprečava potpuni potop naše reprezentacije. Openda je pobegao defanzivcima "orlova" i izašao sam pred golmana Srbije...

Foto: Tanjug AP/Geert Vanden Wijngaert

24. minut - Prva šansa za našu reprezentaciju. Mladenović je dobro prošao po boku, centrirao, ali Samardžićev šut završio je pored gola.

16. minut - Sporiji tempo meča u ovim momentima. Bez ozbiljnijih napada...

10. minut - Delujemo jako, jako loše. Bez obzira što je ovo prijateljski meč igra mora da bude daleko ozbiljnija nego što je to slučaj u ovih prvih deset minuta.

3. minut - Šta se dešava sa Stahinjom Pavlovićem?! Nova velika greška, srećom, ovoga puta je Belgijanci ne kažanjavaju...

2. minut - Šok! Vodi Belgija! Neverovatna greška Strahinje Pavlovića. Defanzivac Srbije servirao je zicer Karasku koji je iskoristio poklon i lako savladao Rajkovića.

Foto: Tanjug AP/Geert Vanden Wijngaert

1. minut - Počela je utakmica pred praznim tribinama u Leuvenu.

Sastavi:

Belgija: Sels, Debast, Al-Dakil, Teat, Deman, Vermeren, Mangala, Tilemans, Bakajoko, Karasko, Openda.

Srbija: Rajković, Gudelj, Veljković, Pavlović, Radonjić, Maksimović, Grujić, Mladenović, Samardžić, Đuričić, Vlahović.

Srbija večeras (20.45) igra prijateljsku utakmicu protiv Belgije u Leuvenu (bez navijača), ali misli javnosti i fudbalera usmerene su ka nedelji i duelu s Bugarskom (15.00) u Leskovcu.

Reprezentativac Filip Kostić smatra da će prijateljski meč s Belgijom biti lepa uvertira za duel s Bugarskom.

Foto: Tanjug AP/Geert Vanden Wijngaert

- Belgijanci pripadaju kremu evropskog fudbala, imaju u svojim redovima mnogo igrača koji su nosioci igre u najjačim klubovima iz "liga petice". U svakom slučaju, odličan test za sve nas, da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku. Trebaju nam minuti, to je prilika da dodatno uigramo sve linije tima, da korigujemo neke detalje koji su na prethodnim utakmicama bili problem i spremni dočekamo meč godine protiv Bugarske - jasan je Kostić, koji dodaje:

- Svesni smo šta taj plasman na Evropsko prvenstvo znači našem narodu, svesni smo i šta znači za naše karijere, i ništa ne želimo da prepustimo slučaju. Ne zanima nas rezultat meča u Podgorici, razmišljamo isključivo o dobroj igri i pobedi protiv Bugarske.

Kostića raduje činjenica da se reprezentacija seli iz Beograda u unutrašnjost Srbije.

- Mnogo se radujem novom susretu s mališanima. Iskreno, bio sam prijatno iznenađen posetom na prethodnim utakmicama, kad smo bili u sličnoj situaciji. Žao mi je što i stariji navijači neće biti na tribinama stadiona u Leskovcu. Nikako da naučimo lekciju, imamo jednu reprezentaciju, koja je svetinja, i moramo da vodimo računa o tome kako se ponašamo kada dođemo na utakmicu. Očekujem lepu atmosferu protiv Bugarske i na nama je da se toj deci odužimo pobedom i plasmanom na Evropsko prvenstvo - jasan je Filip Kostić.