AKTUELNO

Dejan Savićević je bio čudo, sa Zvezdom je pokorio Evropu, isto je uradio i sa Milanom, a nadimak "Genije" najbolje govori ko je i šta bio fudbalski virtuoz, jedan od najboljih koje je bivša Jugoslavija izbacila.

Legenda beogradskih crveno-belih je gostujući na Prvoj pričao o Novaku Đokoviću, ali i tome da su mu mnogi zamerili za nezavisnost Crne Gore. U tom kontekstu je pomenuo i najboljeg tenisera sveta, kako svako da sebi za pravo da ga komentariše.

- Imate Đokovića kojem mnogi govore da je mogao nešto na drugi način, a čovek je više uradio za Crnu Goru nego iko. Svaka budala sad može da izađe na televiziju i da kaže šta hoće. Kamo sreće da i dalje ima cenzure… Kakvi likovi sve imaju prostora, gledate i prostitutke koje su idoli - kazao je Dejan Savićević.

Ljubimac Silvija Berluskonija kaže da je spletom okolnosti došao na poziciju na koju je došao, ali da se ne kaje što je predsednik FS Crne Gore.

- Ostao sam u fudbalu, to je ono što sam odmalena najviše voleo. Ne kajem se što sam se prihvatio da budem na čelu FSCG već 22 godine, iako opozicija sada jača. Promenom vlasti, kako neki kažu, strukture ljudi su se grupisale i pregrupisale, ali mislim da je fudbalska priča na mojoj strani. I dalje imamo tu fudbalsku većinu koja stoji iza mene i koja me podržava.

Na pitanje da li oseća odgovornost što Crna Gora nije prošla kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Savićević ističe:

- Žao mi je, dva puta smo bili blizu. Da smo pobedili ovde, 2013. protiv Ukrajine, kad se Jovetić povredio i dobio crveni karton, bili bismo prvi u grupi. Ta šansa je bila krucijalna. Da smo pobedili, otišli bismo na "+9" i bili bismo ispred svih - kazao je Savićević.