AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman ponovio je danas u Seulu da mu je glavni cilj osvajanje Kupa Azija, prenosi novinska agencija Jonhap.

Klinsman je u februaru preuzeo selekciju Južne Koreje umesto Portugalca Paula Benta. Nemački trener je više puta izjavio da mu je kratkoročni cilj da sa Južnom Korejom osvoji Kup Azije, koji će biti održan početkom naredne godine u Kataru.

"Idemo u Katar da osvojimo Kup Azije. Idemo tamo da pobedimo. Idemo u Katar da izazovemo sve ostale reprezentacije. Moramo da stremimo najvišem cilju. Ako to ne postignemo, onda je trener kriv", rekao je Klinsman u Seulu.

Klinsman je bio na udaru kritika navijača i medija kada je preuzeo dužnost selektora pošto su ga optuživali da više vremena provodi u Kaliforniji nego u Južnoj Koreji.

"Fudbalski savez Južne Koreje je znao da ću ići tamo-vamo, znali da gledam na svoj rad iz međunarodne, a ne nacionalne perspektive. Ja nisam trener K-lige, ja sam trener reprezentacije", rekao je Klinsman.

Fudbaleri Južne Koreje u četvrtak počinju svoje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine utakmicom protiv Singapura na domaćem terenu, dok će pet dana kasnije gostovati Kini.