AKTUELNO

Novi fudbaler Barselone Filipe Kutinjo u naredne tri nedelje neće moći da debituje za katalonski klub zbog povrede butnog mišića, saopštila je danas Barselona.

Barselona je navela da je na medicinskim pregledima pre potpisivanja ugovora vrednim 160 miliona evra ustanovila povredu desnog butnog mišića.

Ovaj 25-godišnji Brazilac je od povratka na teren sredinom novembra bio standardan u ekipi Liverpula, ali je za vikend propustio utakmicu protiv Barnlija zbog povrede.

Kutinjo je danas zvanično predstavljen navijačima na stadionu Kamp nou, dan po dolasku u Barselonu.

Foto: Tanjug

"Želim da zahvalim klubu na strpljenju i trudu. Veoma sam srećan, ostvario mi se san i nadam se da ću ispuniti očekivanja", rekao je Kutinjo.

Upitan kako se oseća, Kutinjo je odgovorio da se oseća bolje, ali da će biti još bolje kada izadje na teren sa novim saigračima, preneo je Asošijetid pres.

On je dodao da je srećan što će ponovo igrati sa Luisom Suaresom.

"On je moj dobar prijatelj. Čak mi je pomogao da pronadjem odgovarajuću kuću ovde. Zamalo smo osvojili Premijer ligu sa Liverpulom. To je bilo sjajno vreme. Mnogo mi je pričao o ovom gradu i klubu, zbog čega sam još više poželeo da dodjem u Barselonu", naveo je Kutinjo.

Foto: Tanjug

Upitan zbog čega je izabrao Barselonu, on je rekao da je to "najveći klub na svetu".

"Mnogo mojih idola, prošlih i sadašnjih su u klubu", dodao je Kutinjo. Liverpul je letos u više navrata odbio ponude Barselone za Kutinja, koji je tada tražio da napusti Enfild.

Liverpul je tražio 200 miliona evra, ali je španski klub tada saopštio da bi to bio "neodgovoran" rizik.

"Nije bilo lako, ali njegova želja da dodje i njegovo strpljenje su bili ključni. Moramo da zahvalimo i Liverpulu što je pristao da pregovara, pošto u suprotnom ovaj transfer ne bi bio moguć. Uzbudjeni smo što je jedan od najboljih igrača sveta sada u Barseloni", rekao je predsednik katalonskog kluba Djozep Marija Bartomeu.

#Barselona

#Filipe Kutinjo

'