AKTUELNO

Nekadašnji reprezentativac Nemačke Lotar Mateus izjavio je danas da će Hari Kejn da bude veliko pojačanje za Bajern, ali je dodao da engleski fudbaler nije trebalo da debituje za minhenski klub na duelu Superkupa Nemačke protiv Lajpciga, prenose nemački mediji.

Kejn je u noći između petka i subote potpisao ugovor sa Bajernom, a onda je u subotu uveče igrao za novi klub. Lajpcig je pobedio Bajern rezultatom 3:0 i osvojio Superkup Nemačke.

''Ponovno bez trofeja za Kejna. Tomas Tuhel je u 64. minutu ubacio u igru svoju zvezdu od 100 miliona evra pri rezultatu 0:2. Mislim da je pogrešio. Kejna nikada ne bih uveo u igru u tom trenutku. Posle cirkusa sa potpisivanjem ugovora moralo je da se sačeka sa promocijom. Kejn je eventualno pre meča mogao da bude predstavljen navijačima, a onda je trebalo da ode u svečanu ložu. Greška je ovakav debi Kejna. To je definitivno bila loša ideja", rekao je Mateus.

On je istakao da je Kejn jedan od najboljih napadača na svetu.

"Generalno gledano, to je odličan posao. Kejn spada u pet najboljih napadača sveta. Moraće da se navikne na Bundesligu, ali je sigurno da će da postiže mnogo golova. Međutim, halabuka oko njegovog dolaska nije ono što karakteriše Bajern i njegov način rada i poslovanja. Ne mogu da se setim da je iko tako prevario Bajern. Ovo sa Kejnom je predugo trajalo, ali u redu. Kejn je sada tu, cena je prihvatljiva", dodao je bivši fudbaler Bajerna.

Mateus je kritikovao Tuhela, koji se posle meča izvinjavao Kejnu.

"Mogu da kažem da Tuhel još nije formirao tim, nije pronašao startnu postavu. Imam utisak da trenutno niko u Bajernu ne zna koja mu je pozicija. Tuhel ne sme da se izvinjava Kejnu, morao bi da bude oprezniji. Ovo sigurno neće da naiđe na dobar odjek u svlačionici. Za mene je iznenađenje takva izjava", zaključio je Mateus, koji je za Bajern igrao od 1984. do 1988. i od 1992. do 2000. godine.