AKTUELNO

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo zatražio je od uprave kluba da umanji vrednost otkupne klauzule u njegovom ugovoru na 100 miliona evra ili manje, preneli su danas britanski mediji.

Otkupna kaluzula u Ronaldovom petogodišnjem ugovoru potpisanom u novembru 2016. godine iznosi milijardu evra.

Njegovi menadžeri su, navodno, obavestili Pari Sen Žermen i Mančester junajted da Ronaldo namerava "da se bori za odlazak" iz španskog fudbala, ako to bude bilo potrebno. Ronaldo od predsednika Reala Florentina Peresa traži "realnu cenu", kako bi zainteresovani klubovi mogli da ga kupe.

Španski mediji naveli su da je Ronaldo u lošim odnosima sa predsednikom kluba, a izvor blizak jednim od najboljih igrača Reala svih vremena naveo je da Portugalac "čak ni ne želi da razgovara sa Peresom".

Ronaldo je navodno nezadovoljan pošto Peres nije održao obećanje i finansijski poboljšao njegov ugovor, u odnosu na druge vrhunske fudbalere.

Ronaldo je predvodio Real do titule u Španiji, Lige šampiona i svetskog klupskog prvenstva, a osvojio je i Zlatnu loptu. Veću platu od njega imaju Lionel Mesi iz Barselone i Nejmar iz Pari Sen Žermena.

Takođe, mediji navode i da je Ronaldo nezadovoljan i zbog "manjka poštovanja" na ceremoniji dodele Zlatne lopte u Parizu početkom meseca, pošto je Peres razgovarao sa Nejmarom i rekao mu "da je lakše osvojiti Zlatnu loptu kada si član Real Madrida". Ronaldov ugovor ističe na leto 2021. godine.

Trener Reala Zinedin Zidan rekao je prošle nedelje da Ronaldo na osnovu svega što je uradio zaslužuje svo poštovanje kluba, ali da će se o tome razgovarati posle pauze u prvenstvu.

#FK Real Madrid

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo

'