AKTUELNO

Reprezentativci Srbije nastavili su večeras u Razgradu svoj put ka Evropskom prvenstvu, na kojem smo zadnji put učestvovali pre više od dve decenije.

Nakon pobede u pobede u prva dva kola, četa Dragana Stojkovića večeras se "okliznula" u Razgradu, gde je remizirala protiv Bugarske - 1:1.

Fudbaleri Srbije bili su nešto konkrektniji u uvodnim minutima meča, i već u 5. minutu došli do sjajne prilike. Tada je Milenković šutirao glavom posle centaršuta, ali je lopta završila malo pored stative Bugarske.

Nastavili su naši reprezentativci sa ofanzivom, i tri minuta kasnije malo je falilo da Antov postigne autogol. Probio je Živković po desnom boku, zavrnuo loptu unutra, a defanzivac domaćeg tima nespretno je odreagovao i umalo zatresao sopstvenu mrežu.

Tada je usledio pad u našoj igri, izabranici Dragana Stojkovića Piksija mučili su se u Razgradu, teško su pronalazili put do protivničkog gola, dok su se reprezentativci Bugarske dobro branili, bili su veoma organizovani i nisu davali Orlovima da pokažu svoju kreativnost u napadu.

Igrao se 31. minut kada je Bugarska imala najbolju priliku u prvom poluvremenu. Tada je malo falilo da tim Mladena Krstajića povede! Posle nepažnje naših defanzivaca, Rusev je izašao sam na Vanju Milinkovića Savića, gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored leve stative!

U nastavku igre većih uzbuđenja nije bilo, te su mreže Srbije i Bugarske mirovale nakon prvih 45 minuta!

A onda, na početku drugog dela igre, usledio je hladan tuš za našu reprezentaciju! Posle sjajne akcije domaćeg tima, Iliev je je odlično pronašao Despodova, koji je šutirao po zemlji i preciznim udarcem savladao Vanju Milinkovića Savića.

Poraslo je samopouzdanje reprezentativaca Bugarske u nastavku, izabranici Mladena Krstajića nisu želeli da se zaustave na tome, dok fudbaleri Srbije nisu pronalazili pravo rešenje u napadu. Iako su želeli što pre da poravnaju rezultat, potrebne kreativnosti u napadu nije bilo, pa je selektor Dragan Stojković Piksi u nastavku želeo da njegovi momci zaigraju još ofanzivnije.

Odmah je usledila i takva izmena, pa je šansu umesto Saše Lukića dobio 24-godišnji napadač Đorđe Jovanović.

Želeli su Bugari da dupliraju prednost, i tome su bili najbliži u 68. minutu. Tada je Filip Krastev na sjajan način ušao u šesnaesterac Srbije, gađao je levom nogom dalji ugao i na svu sreću po nas, pogodio prečku, pa promene rezultata tada nije bilo.

Krenuli su Orlovi na sve ili ništa, i stigli do izjednačujućeg gola u šestom minutu nadoknade vremena, a u strelce se upisao Darko Lazović.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

96. minut - GOOOOL! Srbija je izjednačila!

90. minut - Igraće se još šest minuta sudijske nadoknade!

89. minut - Sjajno jeTadić pronašao Mladenovića, koji je Joveljiću, ali šut našeg napadača je bio izblokiran!

78. minut - Sve je manje vremena za našu reprezentaciju! Gol nam je prekopotreban!

70. minut - Nikola Milenković dobija žuti karton zbog oštrog starta!

68. minut - Koliko smo samo sreće imali u ovoj situaciji! Filip Krastev se nekoliko minuta nakon što je ušao u igru našao u odličnoj situaciji. On je na sjajan način ušao u naš šesnaesterac, gađao je levom nogom dalji ugao i na svu sreću po nas, pogodio prečku.

64. minut - Pokušavaju reprezentativci Srbije da što pre stignu do izjednačujućeg gola, ali našim fudbaleri nedostaje malo kreativnosti u napadu! Bugarska za sada odlično brani stečenu prednost!

58. minut - Umesto Saše Lukića, na terenu je Đorđe Jovanović!

54. minut - Igraju Bugari sa mnogo samopouznadnja u ovim momentima! Despodov je šutirao sa nekih 25 metara, ali je poslao loptu daleko iznad našeg gola!

48. minut - Šok! Srbija gubi u Razgradu! Nakon sjajne akcije domaće ekipe, Iliev je je odlično pronašao Despodova, koji je šutirao po zemlji i preciznim udarcem savladao Vanju Milinkovića Savića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme u Razgradu!

45. minut - Igraće se još jedan minut saudijske nadoknade!

42. minut - Lukić je oprobao svoj udarac sa nekih 20 metara, ali pravo u protivničkog golmana!

38. minut - Joveljić je sjajno odložio loptu do Lukića, koji je na prvu opalio po loptu, ali je pomoćni sudija podigao ofsajd zastavicu!

31. minut - Najbolja prilika za Bugarsku na večerašnjem meču, malo je falilo da tim Mladena Krstajića povede! Posle nepažnje naših defanzivaca, Rusev je izašao sam na Vanju Milinkovića Savića, gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored leve stative!

25. minut - Sergej Milinković-Savić oprobao je udarac glavom posle kornera, ali je lopta završila preko prečke, još uvek nema promene rezultata!

17. minut - Miran tempo igre u ovim momentima, igra se odvija uglavnom između dva šesnaesterca!

8. minut - Malo je falilo da bugarski defanzivac Antov postigne autogol posle sjajnog prodora Živkovića!

5. minut - Ovo je bila odlična šansa za Srbiju! Milenković je šutirao glavom posle kornera, ali je njegov udarac završio malo pored protivničkog gola!

1. minut - Počeo je meč u Razgradu! Prvi sa centra kreću fudbaleri Bugarske!

Poznati sastavi za večerašnju utakmicu:

Bugarska: Diulgerov, Popov, Antov, Hristov, Gruev, Petkov, Iliev, Kraev, Čočev, Rusev, Despodov Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Gudelj, Pavlović, Živković, Kostić, Lukić, Maksimović, Sergej Milinković - Savić, Tadić, Joveljić.