AKTUELNO

Nakon izjave trenera Katalonaca Ćavija da će Barselona "učiniti sve što je do kluba" kada je u pitanju povratak mesija na Kamp nou stvari su počele da se menjaju.

Izgleda da je Barselona našla načina da fudbalera, kog mnogi smatraju najboljim svih vremena, vrati na mesto uspeha.

Mesi je sa PSŽ-om osvojio titulu šampiona Francuske, 43. trofej u svojoj karijeri, a golom protiv Strazbura u poslednjem kolu postao je najbolji strelac Liga petice svih vremena. Zaista, podatak za divljenje.

Ipak, legendarnom Argentincu ugovor sa ekipom sa "Parka prinčeva" ističe u junu ove godine i po svemu sudeći neće biti produžen.

Ono što svakog ljubitelja fudbala na planeti interesuje je gde bi Mesi mogao da nastavi karijeru.

Klub iz Saudijske Arabije Al Hilal nudi cifru od 600 miliona evra po sezoni, koju je navodno Mesijev otac Horhe već prihvatio.

Ceo posao mogla bi da pokvari Barselona koja je već našla načina.

Naime, pored finansija, Kataloncima bi problem predstavljala i stroga pravila oko registracije igrača u La Ligi. Sve to bi moglo da se prebrodi uz pomoć MLS lige i legendarnog Dejvida Bekama.

Englez je vlasnik kluba Inter Majami i navodno je spreman da angažuje Mesija, ali bi ga odmah poslao na 18-mesečnu pozajmicu u Barselonu.

Ako se transfer saga okonča na ovaj način, sve tri strane bi imale razloga za zadovoljstvo.

Barselona bi vratila svoju dugo čekanu legendu, Mesi bi igrao na najvišem nivou još nekoliko sezona, a onda bi u Bekamovom Interu završio karijeru, bez čije pomoći od ovog posla verovatno ne bi bilo ništa.

Autor: