AKTUELNO

Fudbalski savez Srbije izabrao je bazu za nacionalnu selekciju na Svetskom prvenstvu u Rusiji, saopšteno je danas.

FSS izabrao je Svetlogorsk, mesto u blizini Kalinjigrada, za bazu nacionalne selekcije.

Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma "Hrabrovo" u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona "Kalinjingrad Arena" gde će Srbija igrati meč protiv Švajcarske, u drugom ; Grupe E.

- Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripremu. Uvereni smo da će igraći imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji - rekao je sportski direktor Goran Bunjevčević.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste.

- Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, nalazi se u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju - rekao je Bunjevčević.

Fudbaleri Srbije će prvi susret na SP u Rusiji igrati u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u Grupi E je na programu u Moskvi sa Brazilom. Let od Kalinjingrada od Samare traje dva i po sata, a do Moskve sat i 45 minuta. ;

Svetsko prvenstvo igraće se od 14. juna do 15. jula sledeće godine u Rusiji.

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Reprezentacija

'